Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Június 12. 12:37, hétfő | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Az elmúlt héten negyvenhárom eseményhez vonultak a tűzoltók megyénkben

Az elmúlt héten negyvenhárom eseményhez vonultak a tűzoltók megyénkben

A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhatan sérültek meg, két ember pedig életét vesztette.

Június 5-én hétfőn kora reggel terelőszigetre hajtott és megsüllyedt egy vasat szállító nyerges vontató a 84-es főúton Sopron külterületén a határ felé eső oldalon. A soproni hivatásos tűzoltók levontatták a járművet, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt.

Két helyen is fakidőléshez riasztották Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit kedden a késő délutáni órákban. A pannonhalmi tűzoltók Győrságra vonultak, ahol egy fa dőlt az útra. A tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát és megszüntették a forgalmi akadályt. Győrben a Nép utcában egy cseresznyefa vastag ága leszakadt és egy villanyvezetékre dőlt. A város tűzoltói a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit, akik elvégezték az adott szakasz áramtalanítását, a tűzoltók ezután távolították el a veszélyt jelentő faágat. Egyik helyszínen sem történt személyi sérülés.

Lecsúszott az úttestről szerda délután egy személyautó és egy lakóautó a Fertőbozt és Hidegséget összekötő úton. A nagycenki önkéntesek mellett a soproni hivatásos tűzoltókat is a baleset helyszínére riasztották. A járműveket kibiztosították és áramtalanították. A lakóautó mentéséhez darura volt szükség, annak csörlőjével vontatták fel a rézsűről az autót, ami később tovább tudott haladni. A balesetben nem sérült meg senki.

Pénteken délután egy kisteherautó és személyautó karambolozott egymással az 1-es főúton, Győrben a bevásárlóközpont közelében. A műszaki mentést végző győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, illetve a kisteherautó sofőrjét feszítővágóval kiszabadították és a mentőknek átadták. A baleset során egy ember könnyebben megsérült. Az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére a hatóságok lezárták a forgalom előtt.

Vasárnap hajnalban felborult egy személyautó a 84-es főúton a határ közelében. A helyszínre riasztott soproni hivatásos tűzoltók kézi erővel emeltek ki a járműből egy embert, a mentők azonban azt állapították meg róla, hogy életét vesztette. A tűzoltók a helyszínelés után kerekeire állították az autót és megszüntették a forgalmi akadályt.

Vasárnap este három személygépkocsi ütközött össze a harkai vasútállomásnál. A balesetben résztvevő autók nem kerültek a sínekre, de az egyik gépkocsi megrongálta a vasúti fénysorompót. A soproni hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, áramtalanították a járműveket és az oszlopnak ütközött kocsit emelőpárna segítségével emelték le. A baleset helyszínéről a mentők két sérültet szállítottak kórházba.

Mosonszolnok és Mosonmagyaróvár között hétfőn kora reggel egy álló traktor pótkocsijába rohant egy kisbusz. A mosonmagyaróvári tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből. Összesen heten sérültek meg a balesetben könnyebben, ők mind a buszban utaztak, őket kórházba szállították. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a műszaki mentés idejére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.