Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 29. 17:30, kedd | Helyi
Forrás: Győri Filharmonikus Zenekar

Elkészült a Győri Filharmonikus Zenekar 2012/2013-as műsora

Elkészült a Győri Filharmonikus Zenekar 2012/2013-as műsora

Az elmúlt évekhez képest jelentős előrelépésnek tekinthető, hogy a következő évadban - az eddigi négy helyett - már öt bérletsorozattal várjuk közönségünket.

A bérletkínálat növelését a bérletvásárlók számának folyamatos emelkedése tette szükségessé. Az új bérletsorozat az együttes két éve elhunyt alapító karnagyának, Sándor Jánosnak a nevét visel. Sándor János 14 éven át irányította a társulatot, elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ma hazánk magasan jegyzett együttesei között említik a győri zenekart. A sorozatban négy hangverseny szerepel, melyek közül egy-egy felcsendül még a Richter és a Varga bérletsorozatban is. A Sándor-bérlet vendége lesz a Török Köztársasági Elnöki Szimfonikus Zenekar és a világhírű hegedűművész Lendvay József is.
Csakúgy, mint az elmúlt években, a következő szezonban is a komolyzene csillagai lépnek fel Győrben. Ismét világhírű karmestereket és szólistákat üdvözölhetünk, többek között hat Kossuth-díjas művész fogadta el a zenekar felkérést: Rost Andrea, Kocsis Zoltán, Ránki Dezső, Ligeti András, Vukán György és Kovács János.

Bérleteink ”zászlóshajója” továbbra is a Nikisch Artur sorozat, melyben hét hangverseny kapott helyet, és amelyben olyan nagyságok szerepelnek, mint Gilbert Varga, a Wiener Sängerknaben, vagy a már említett Kocsis Zoltán, Ránki Dezső és Rost Andrea.

A Richter-bérlet továbbra is a ”hagyományos” komolyzenei hangversenyek közönségét célozza meg. Neves zenészek és karmesterek mellett itt mutatkoznak be szólistaként zenekarunk művészei egy-egy koncert erejéig, valamint egy opera koncertszerű előadása – ezúttal Bellini Normája - színesíti a műsort. Ebben a sorozatban üdvözölhetjük az operaház magánénekeseit, Sümegi Esztert és Wiedemann Bernadettet, a kitűnő operakarmestert, Kovács Jánost és vendégünk lesz a kiváló orosz karmester Alexei Kornienko is, aki orosz műsorral készül a győri fellépésére.

A Varga Tibor bérlet továbbra is azokat szeretné hangversenyre csábítani, akik még csak ismerkednek a komolyzenével. Ezúttal is különböző zenei műfajok izgalmas keresztezését ígérjük ebben a sorozatban. Itt lép fel többek között Vukán György, Szulák Andrea, Nyári Károly, de népszerű filmzenék is felcsendülnek a bérlet zárásaként.

A Flesch Károly bérletsorozat kamarahangversenyein minden alkalommal felcsendül egy klasszikus darab és egy huszadik századi magyar komponista műve zenekarunk művészeinek tolmácsolásában. Ezeknek a koncerteknek vasárnap délutánonként továbbra is az Egyetemi Hangversenyterem, a volt zsinagóga ad otthont.

Régi bérlettulajdonosaink június 1-ig újíthatják meg bérleteiket. Az új bérleteket június 4-től július 13-ig, illetve augusztus 27-től árusítjuk. A bérletárusítás július 16-től augusztus 24-ig szünetel.

A jövő évadra is érvényes akció, hogy 30 százalékos kedvezménnyel vehet új bérletet az, aki egy új bérletvásárlót hoz magával.

Bővebb információ a www.gyfz.hu honlapon és az ingyenesen hívható 06-80/ 20-50-15-ös telefonszámon érhető el.

A Győri Filharmonikus Zenekar legközelebb június 27-én ad koncertet a hagyományos Szent László-napi ünnepség keretében a Bazilikában, majd július 11-én Szekeres Adriennel lép fel a Víziszínpadon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.