Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2011. Augusztus 06. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Eső után köpönyeg

Eső után köpönyeg

Pénteken már szinte nyoma sincs a csütörtöki özönvíz szerű esőzésnek az újvárosi Gyepszél utcában.

A Pannon-Víz munkatársai eltakarították a térdig érő, szennyvízzel keveredett csapadékot, és a problémát okozó átemelő szivattyúk helyett is újakat szereltek be a rendszerbe. A lakók azonban továbbra is aggódnak, hiszen elmondásuk szerint a következő nagy méretű esőzésnél is hasonló helyzetre számítanak.

Már csak néhány tócsa és a vizes falak jelzik a csütörtöki özönvíz szerű esőzést a Gyepszél utcában. Az akkor még 1 méteres magasságban éktelenkedő, szennyvízzel keveredett csapadékot a Pannon Víz vízsugarakkal és seprőgépekkel tüntette el, valamint a diszpécserszolgálat szerint fertőtlenítették is az érintett területeket. Az ott lakók ezzel szemben azt mondják, szerintük fertőtlenítés nem történt és a csatornából származó vizet is csak délután 5-re tüntették el a szakemberek.

Nagyobb kár csak egy családnál keletkezett, őket mentették ki a tűzoltók, a pár óra alatt úszómedencévé váló lakásból. Mindenük odalett, a bútoraik is teljesen eláztak, ezek nagy részét azonnal a szeméttelepre kell szállítani. A padló is felázott és a fürdőszobában is jól láthatók a csütörtöki áradat nyomai. Hogy mi lesz velük, még nem tudják, most új albérletet keresnek, az édesanya már a családsegítőnél is járt, de ott sem biztatták semmivel. Barátai közbenjárásával, pár napra az egyik győri kollégiumba költözhetnek fiával, átmenetileg ez is segítség a károsult családnak.

A Pannon Víz vizsgálja, hogy mi lehetett a probléma forrása. Valószínűleg az egyik környékbeli vállalkozás helytelen csatornahasználata miatt kerültek rongydarabok a rendszerbe. Most ezeket a cégeket ellenőrzik. A lakók pedig továbbra is tartanak az esőzéstől, hiszen mint mondják ez nem az első és vélhetően nem is az utolsó alkalom volt, hogy állt a víz az utcában.

Címkék: Pannon-Víz Zrt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.