Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 06. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Eső után köpönyeg

Eső után köpönyeg

Pénteken már szinte nyoma sincs a csütörtöki özönvíz szerű esőzésnek az újvárosi Gyepszél utcában.

A Pannon-Víz munkatársai eltakarították a térdig érő, szennyvízzel keveredett csapadékot, és a problémát okozó átemelő szivattyúk helyett is újakat szereltek be a rendszerbe. A lakók azonban továbbra is aggódnak, hiszen elmondásuk szerint a következő nagy méretű esőzésnél is hasonló helyzetre számítanak.

Már csak néhány tócsa és a vizes falak jelzik a csütörtöki özönvíz szerű esőzést a Gyepszél utcában. Az akkor még 1 méteres magasságban éktelenkedő, szennyvízzel keveredett csapadékot a Pannon Víz vízsugarakkal és seprőgépekkel tüntette el, valamint a diszpécserszolgálat szerint fertőtlenítették is az érintett területeket. Az ott lakók ezzel szemben azt mondják, szerintük fertőtlenítés nem történt és a csatornából származó vizet is csak délután 5-re tüntették el a szakemberek.

Nagyobb kár csak egy családnál keletkezett, őket mentették ki a tűzoltók, a pár óra alatt úszómedencévé váló lakásból. Mindenük odalett, a bútoraik is teljesen eláztak, ezek nagy részét azonnal a szeméttelepre kell szállítani. A padló is felázott és a fürdőszobában is jól láthatók a csütörtöki áradat nyomai. Hogy mi lesz velük, még nem tudják, most új albérletet keresnek, az édesanya már a családsegítőnél is járt, de ott sem biztatták semmivel. Barátai közbenjárásával, pár napra az egyik győri kollégiumba költözhetnek fiával, átmenetileg ez is segítség a károsult családnak.

A Pannon Víz vizsgálja, hogy mi lehetett a probléma forrása. Valószínűleg az egyik környékbeli vállalkozás helytelen csatornahasználata miatt kerültek rongydarabok a rendszerbe. Most ezeket a cégeket ellenőrzik. A lakók pedig továbbra is tartanak az esőzéstől, hiszen mint mondják ez nem az első és vélhetően nem is az utolsó alkalom volt, hogy állt a víz az utcában.

Címkék: Pannon-Víz Zrt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.