Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 25. 13:00, szombat | Helyi

Győr idén is csatlakozik a Föld Órájához!

Győr idén is csatlakozik a Föld Órájához!

A város hagyományosan résztvevője az éghajlatváltozás elleni küzdelem legnagyobb civil megmozdulásának.

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Az idén március 25-én, 20:30 órakor jön el a Föld Órája.

Győr szokás szerint csatlakozik a kezdeményezéshez, és szombaton 20:30 és 21:30 között a Városházánál, a Jedlik Ányos hídon, a Kossuth hídon, a Széchenyi téren, a Rába parton – a Várfal sétánynál, a Káptalan dombon a bazilikánál, valamint a Rába folyó és Mosoni – Duna jobb partjának alsó sétányánál alszanak ki a fények.

A kezdeményezéshez akár azzal is csatlakozhatunk, hogy szombaton este egy órára nélkülözzük a tévénket, gyertyát gyújtunk a villany helyett, vagy nem használjuk elektromos berendezéseinket. A Föld Órája a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet, egyben rámutat arra, egy kis odafigyeléssel mi is sokat tehetünk Földünkért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.