Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 18. 08:05, vasárnap | Helyi

Győr is családbarát város

Győr is családbarát város

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tüntette ki városunkat.

A dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén országos hálózattá fejlődött. A 12 várossal, településsel és kerülettel kötött együttműködés jeléül Családbarát Hely címet adtak át azok képviselőinek, mellyel szeretnék elősegíteni a családbarát szemlélet terjedését, helyi rendezvények, programok és előadások szervezését.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke kiemelte, hogy a gyermekvállalással nem megáll, hanem éppen ellenkezőleg, azzal kezdődik az élet. Az országos hálózat megalakulásával, az egyénével szemben, a közösség erejére hívta fel a figyelmet, hiszen „a 12 csatlakozott helyi szervezet a családbarát intézkedések vállalásával egymástól tanulhat és megoszthatja a jó gyakorlatokat.” tette hozzá.

Az alapvető problémára, miszerint a magyarok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének, végül azonban egyet vállalnak annak lokális szintű kezelésével és helyi közösségek megalakulásával lehet válaszolni. A mozgalom elképzelése „hogy év végéig minden megyében helyi közösségeket szervez, akik tudják képviselni és terjeszteni a családbarát szemléletet és ezzel hozzátenni a közös cél megvalósulásához, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek.”

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól Győr is megkapta a Családbarát hely megtisztelő címet, amelyet dr. Somogyi Tivadar alpolgármester vett át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.