Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Június 27. 10:57, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 25. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 25. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenöten megsérültek, egy ember életét vesztette

Június 20-án, hétfő délután a soproni hivatásos, a csepregi önkormányzati, az undi önkéntes tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot Undra a fő útra riasztották, ahol egy üres telken egy autó nekiment egy gázmérő órának, Az óra alatt lévő cső az ütközéstől eltörött, így a szabadba áramlott a gáz. A tűzoltók ötven méter sugarú körben lezárták a területet, s védősugár fedezete mellett ideiglenesen elszorították a csövet. A gázszolgáltató szakembere később a saját eszközeivel kijavította a hibát, s véglegesen megszüntette a gázömlést. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági helyszíni szemlét folytatott le a helyszínen.

Kedden délután kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 111-es kilométernél. A tűzhöz Győrből riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. Az eset során senki nem sérült meg. A tűzoltási munkálatok idejére a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalának érintett szakaszát félpályán lezárták.

A győri hivatásos tűzoltókat szerdán este az M1-es autópálya 114-115 km szelvénye közé a Hegyeshalom felé vezető oldalra riasztották, ahol egy személyautó egy kamionnak, majd a szalagkorlátnak ütközött a belső sávban. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentők két sérültet kórházba szállítottak a helyszínről.

Csütörtökön este három személyautó és egy motorkerékpár karambolozott a 81-es főúton Táplánypuszta közelében. A baleset következtében három ember az összetört autókba szorult. A győri hivatásos tűzoltók a három embert kiszabadították és áramtalanították a járműveket. A balesetben összesen hatan sérültek meg, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. Az érintett útszakaszt a hatóságok lezárták a forgalom elől a műszaki mentés és a helyszínelés idejére.

Pénteken este kerítésnek hajtott egy személyautó Vitnyéden a Béke utcában. A járművezető beszorult a roncsba, a műszaki mentéshez riasztott kapuvári tűzoltók a mentők segítségével emelték ki, sérüléseket szenvedett az ütközésben. A műszaki mentés idejére lezárták az út érintett szakaszát.

Szombaton este a csornai hivatásos tűzoltókat Csornán az Új malom útra riasztották, ahol egy őz a malom öt méteres víztározójába esett. A tűzoltók mentőkötél segítségével kihúzták az állatot, majd szabadon engedték.

Vasárnap délután összeütközött két jármű Fertőszentmiklóson a 85-ös főút és a Petőházi út kereszteződésénél. A kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben négy ember megsérült, őket kórházba szállította a mentőszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.

2024. Április 17. 08:14, szerda | Helyi

Megnyerte az Andersen Ligát az Uni-Győr ETO HC

Története során először nyerte meg az Andersen Ligát az Uni Győri ETO HC jégkorong csapata.

2024. Április 17. 07:16, szerda | Helyi

Akár 50 ezer forintot is nyerhetnek az ügyesen rajzoló gyerekek

A természethűség nem elvárás, légy kreatív! – pályázatot hirdet a Szépművészeti Múzeum.

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.