Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 26. 12:41, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: Bánhegyi Istvá

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 38. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság:  A 38. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során ketten sérültek meg.

Szeptember 19-én hétfőn délben kigyulladt egy személyautó motortere Mosonmagyaróváron, a Kossuth Lajos utca és a Kölcsey Ferenc utca kereszteződésében. A városi hivatásos tűzoltók két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat. A beavatkozás ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Kedden délután Győrben, az Ipar utcai felüljárón összeütközött egy rakomány nélküli nyerges vontató és egy személyautó. A személygépkocsi felborult az ütközés erejétől. A műszaki mentést végző győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd a helyszínelés után kerekeire állították azt. A tűzoltók a helyszínre kérték a Győrszol munkatársait, mivel üzemanyag került az útra. A balesetben személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés ideje alatt a rendelkezésre álló négy sávból csak kettőben haladt a forgalom az érintett útszakaszon hatósági irányítás mellett.

Szerda délután megyénk tűzoltói két szabadtéren keletkezett tűzhöz is vonultak. A kapuvári és csornai hivatásos tűzoltókat Himodra riasztották, ahol a Fő utcán egy telken mintegy ezerkétszáz négyzetméteren száraz fű égett. A tűzoltók vízsugarak és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Késő délután a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat a Mosonmagyaróvárt és Bezenyét összekötő útra riasztották, ahol az út mentén néhány négyzetméteren összehordott szemét és matrac égett. A tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Csütörtökön délután Sopronban a Határdombi úton a barkácsáruház mögötti részen a vasúti töltésen gyulladt meg a száraz fű mintegy háromszáz négyzetméteren. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével rövid időn belül megfékezték a lángokat.

Vasárnap délelőtt Győrben a Borsos Miklós utcában egy kilencedik emeleti lakás konyhájában keletkezett tűz. A tűzhelyen felejtett olaj meggyulladt, s a tűz átterjedt a konyhaszekrényre. A tüzet a szomszédban lakó férfi eloltotta, miközben a lakásban élő hölgy két gyermekével kimenekült a lakásból. A győri hivatásos tűzoltók átszellőztették és átvizsgálták a lakást és a lépcsőházat. Három embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense