Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 05. 19:15, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Korózs Lajos kész megkövetni a holokauszt áldozatait

Korózs Lajos kész megkövetni a holokauszt áldozatait

Korózs Lajos kész megkövetni a holokauszt áldozatait és a meggyilkoltak még élő hozzátartozóit - ezt a szocialista politikus írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Az MSZP elnökségi tagja hozzáteszi, a jelenlegi hatalom "embertelenségeit" azonban nem fogja szó nélkül tűrni.

A politikus korábban, egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: az MSZP szerint Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának módszereihez hasonlít az, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat. Az ellenzéki párt szerint a kabinet ezzel bizonyíthatóan emberek tucatjait hajszolta öngyilkosságba.
Szavait a Fidesz, a KDNP és a Mazsihisz mellett a felülvizsgáló orvosok is elítélték.
Korózs Lajos csütörtöki közleményében azt írja, hogy a népirtás túlélőinek, esetleg az áldozatok leszármazottjainak tisztje eldönteni, hogy a hazai, vagy akár az egyetemes zsidóságot egy a Fidesz "embertelen társadalompolitikája" ellen szót emelő ellenzéki nyilatkozat, avagy "az elmúlt időben a XX. századi magyar fasizmus XXI. századi szellemi örököseinek nyomdokába lépő kormánypártok szélsőséges nézeteket terjesztő politikája sérti-e inkább". Hozzáteszi, ettől függetlenül sajnálja, ha szerdai szavaival a holokauszt kárvallottjai közül akár egyetlen embert is megbántott.
A politikus úgy fogalmaz, ugyanakkor azt is sajnálja, hogy azok, akik korábban a hazai szélsőjobboldal által példaképnek tekintett Wass Albert, majd Horthy Miklós, később Nyirő József, újabban pedig Prohászka Ottokár életművének restaurációjára is képesek voltak azért, hogy a "szegényellenes gazdaság- és társadalompolitikájukból kiábrándult szavazóikat pótolják", most szándékosan félreértik és félremagyarázzák az általa elmondottakat.
Kijelenti, hogy szavai nem a XX. századi náci koncentrációs táborokban történt szörnyűségekről, hanem a jelenkori Magyarország talán legsúlyosabb emberi tragédiáiról szóltak. "Arról, hogy hazánkban ma megtörténhet, és széles társadalmi közöny mellett meg is történik, hogy sorsukra hagyott, munkaképtelen emberek tucatjai követnek el öngyilkosságot azért, mert nem csak a rokkantellátásuktól, hanem emberi méltóságuk utolsó morzsáitól is megfosztva érzik magukat" - zárja a közleményt.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.