Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 14. 18:04, szerda | Helyi
Forrás: V-MTI

Kutatás-fejlesztési központot épít Győrben a Delta-Tech Kft.

Kutatás-fejlesztési központot épít Győrben a Delta-Tech Kft.

Kutatás-fejlesztési központot épít Győrben a balassagyarmati székhelyű Delta-Tech Mérnöki Iroda Kft.,

amely egyedi igények alapján, saját tervezésű gépek, gyártó és szerelősorok, csomagolósorok, szállítópálya rendszerek és megmunkáló berendezések tervezésével és kivitelezésével foglalkozik - mondta az ünnepélyes alapkőletételen a térség fideszes országgyűlési képviselője, megyei fejlesztési biztos szerdán.

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy a közel 1100 négyzetméter alapterületű központ építésére 253 millió forint támogatást kapott a cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból. A beruházás összértéke 713 millió forint.
A Delta-Tech Kft. Balassagyarmaton, Bátonyterenyén és Győrben összesen 73 embert foglalkoztat, közülük 15-öt Győrben, 49-et Balassagyarmaton, kilencet Bátonyterenyén. A győri beruházást, amellyel tíz új munkahely jön létre, az idén év végére fejezik be.
A politikus hangsúlyozta: a nemzetközi nagyvállalatok mellett a megyeszékhelyen a hazai cégek is folyamatosan fejlődnek. A városnak pedig a fejlődéshez a folyamatos szakképzett munkaerő biztosítása a legfontosabb feladata. Emlékeztetett: ezért fektetnek nagy hangsúlyt a duális képzésre, s a Széchenyi István Egyetemmel és az Audi Hungaria Motor Kft.-vel a folyamatos együttműködésre.
Beszélt arról is, hogy idén júliusban a megyében hetven százalékos volt a foglalkoztatottság, amely 4,9 százalékkal haladja meg az országos átlagot, a munkanélküliségi ráta pedig 2,2 százalék volt a győri járásban, amely már a teljes foglalkoztatottság határán van.
A Delta-Tech Kft. 1995-ben alakult Balassagyarmaton. Kezdetben csak kisebb berendezések - például kábelipari gépek - tervezését és gyártását vállalta. 2003-ban 21 fősre duzzadt a cég és létrehozott egy saját telephelyet a balassagyarmati ipari parkban. 2006-ban Bátonyterenyén hoztak létre telephelyet gyártó és tervező kapacitással, 2008-ban Győrben létesítettek irodát, 2012-ben a balassagyarmati telephely szerelőcsarnokának alapterületét megduplázták, a győri irodát pedig gyártó területtel bővítették.
A vállalkozás vevői között van többek között az Audi, a Bosch, a Coninental, a Johnson Elctric, a Mahle, az Opel és a Suzuki, de a cég képviseli magát a műanyag- és fémfeldolgozó iparban, az energetikai iparban és a vegyiparban is. Gépsoraik Oroszországban, Mexikóban, Kínában és Brazíliában is működnek.
A Kft. itthon egyebek mellett a paksi atomerőmű részére 2003 óta végez folyamatos fejlesztést egy speciális motorszelepvezérlő blokkon, de az utóbbi években nagy hangsúlyt fektet a gyártásközi ellenőrzés-technológiák tovább fejlesztésére.
A cég nettó értékesítési árbevétele tavaly 980 millió forint volt, amelyből közel 98 millió forint exportértékesítésből származott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense