Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 05. 09:20, hétfő | Helyi

Robotverseny: győri győzelem

Robotverseny: győri győzelem

2016. december 3-án rendezték az FLL győri regionális versenyét. A rendezvénynek a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ adott otthont.

A FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó verseny regionális fordulóját elsőalkalommal rendeztek meg Győrben. A különleges hangulatú viadalra több százan voltak kíváncsiak. Délelőtt egy különleges csapatmunka feladat megoldása és ezzel párhuzamosan, a Robot design feladat során a csapatok által épített és programozott robotok funkcionalitásának, szabályosságának, a programkód összetettségének és a robot külső megjelenésének bírálata zajlott.

mobilis

A versenyévad aktuális témájának középpontjában az állatvilág, illetve az emberek és az állatok kapcsolata, annak fejlesztési lehetőségei állnak. A témában végzett előzetes kutatás eredményeit látványos prezentációk során adták elő a 6 városból érkezett, 9-16 éves diákokból álló csapatok. Ezt követte a verseny legizgalmasabb mozzanata, a robotok párviadala, a különleges terepasztalokon.

mobilis

A feladatokat neves vállalati szakemberekből és tanárokból, egyetemi oktatókból álló zsűri, illetve versenybíró csapat értékelte. A regionális forduló összes versenyszámában dobogóra állhatott a Mobilis Bits csapata, amely így megérdemelten jutott be a versenysorozat közép- európai elődöntőjébe. A győri forduló 2. helyén a budaörsi ROBOKTAT végzett, míg a dobogó harmadik fokára a soproni SopRoboGo gárdája állhatott.

győztes csapat

Győzelmével a Mobilis Bits kvalifikálta magát az Európa-szerte 932 csapat részvételével zajló versenysorozat közép-európai elődöntőjébe, amelyet a legjobb magyar, cseh, lengyel és szlovák csapatok részvételével rendeznek a debreceni Kölcsey Központban, 2017. február 4-5-én.

Címkék: győr, Mobilis, robotverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.