Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 24. 10:35, hétfő | Helyi
Forrás: GYORIETOKC.HU

Nyert a Győr Oroszországban

Nyert a Győr Oroszországban

A Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája versenysorozat 2. fordulójában az oroszországi Rosztov-Don otthonában lépett pályára.

Az első félidei két gólos hátrányt követően nagyon nehéz csatában, hatalmas koncentrációval négy gólos hátrányt is lefaragva, egy gólos előnnyel nyerni tudott Ambros Martín csapata.

Rendkívül hideg sportcsarnokban játszotta csapatunk a találkozót.
Ambros Martín a Broch, Löke, Bódi, Amorim, Groot, Korsós hatosnak szavazott bizalmat először a találkozón, a kapuban pedig Grimsbö kezdett, akikétszer is hárította az orosz próbálkozást az első támadásban. Nyitott védekezéssel kezdett az ellenfél. Az első találat az ellenfélé a második percben. Érkezett is a válasz Groot révén, aki középen lőtte el, majd a következő támadásban Bódi varrta fel a jobb felsőbe. Hetest lőhettek Kissnek az oroszok (2-2). Bódi második próbálkozását is szépen értékesítette Lunde ellen a 7. percben (2-3). Az üresen hagyott beállót megtalálta az ellenfél (3-3). Emberelőnybe kerültünk a 8. percben. Mörk egy gyors ellentámadásban sajnos csak a kapufát találta el. Korsós próbálkozása büntetőt ért, amit Mörk váltott gólra a 11. percben, amikor 4-3-ra vezetett csapatunk. Löke indításból talált be Lunde-nak, akik a földön maradt egy szerencsétlen ütközés miatt (3-5). Jobbátlövőből talált be az ellenfél Grimsbönek a 12. percben, aztán kiegyenlítettek az oroszok két perccel később (5-5). A 15. percben Korsós szabálytalansága miatt kerültünk emberhátrányba. Mörk átlövésének köszönhetően átvettük a vezetést, a másik oldalon pedig hetest lőhetett Vyakhireva. Bódi kihasználta, hogy a szélső védő feljebb lépett, és meglötte harmadik gólját (6-7). Vyakhireva ismételt ezúttal mezőnyben a 20. percben (7-7). Görbicz bejött a pályára és bevágta Lunde-nak, aztán Amorim lőtt egy hatalmasat (9-7). Groot és Puhalák szinte egyszerre kapott kiállítást, kettős emberhátrányba kerültünk a 21. percben, amit Vyakhireva ki is használt (9-8). Amorimot az emberhátrány sem állította meg, szép átlövése betalált. Az orosz edző kikérte első timeoutját. Dembele elment Bódi mellett, megszerezte a kilencedik orosz gólt, aztán a másik szélen Managarova által kiegyenlített a Rosztov-Don. A 24. perc végén Ambros Martín is időt kért, amelyet követően nagyon szép gólt mutatott be Görbicz. Hársfalvit is kiküldték a játékvezetők kétpercre, amit Barbosa használt ki (11-11). Tóth elejtette a labdát, az oroszok betaláltak az üresen hagyott győri kapuba (12-11). Másodszor is hetest lőhetett a Rosztov-Don, Rodrigues belőtte Kissnek, először vezetett kettővel a találkozón az ellenfél egy 5-1-es periódust követően. Majd Hársfalvi szabálytalankodása miatt ismét heteshez jutottak az oroszok, amit ismételten Rodrigues értékesített (14-11). A félidő utolsó támadásában kétpercet kapott Dembele, és időntúli hétméterest lőhetett Mörk, amellyel kialakult a mérkőzés részeredménye; 14-12.

gyori_eto_kc_gyozelem_oroszorszag

Fotó: gyorietokc.hu

A fordulás után emberelőnyben kezdhetett csapatunk, de elhamarkodottan ellőttük a labdát. Az oroszok kiharcoltak egy újabb hetest, amit Vyakhireva belőtt (15-12). Hársfalvi egy Bódi által adott keresztpasszt értékesített (15-13). Amorim nagy lendületét nem tudták megfogni az oroszok, belőtte harmadikját (15-14), aztán Ilina talált rést a győri falban (16-14), de Groot által érkezett a válasz (16-15). Aztán ismét Vyakhireva volt eredményes, aki már hét gólnál tartott. Amorim lőtte a 16. győri gólt, ami következtében ismét emberelőnybe kerültünk, de könnyen helyzetbe kerültek az oroszok, ami hetest ért, amit Vyakhireva ezúttal elvétett, Kiss bravúrosan hárított (17-16). Ilina légpasszból lőtt be (18-16). Majd Dembele növelte az orosz előnyt, amire Ambros Martín időt kért a 8. percben 19-16-os állásnál. Korsós szépített balszélen (19-17). Vyakhireva ismét gólt lőtt (20-17). Managarova meglőtte a 21. gólt, ezzel néggyel vezetett az ellenfél. Korsós próbálkozása révén heteshez jutottunk, amit Mörk értékesített (21-18). Broch érthetetlen kiállítást kapott a 14. percben, aki akcióból szépít (21-19). De Managarova által érkezett a válasz. Löke hetest harcolt ki Mörk passzát követően, Mörk neve mellett hat gól volt ekkor (22-21). Amorim révén kiegyenlített csapatunk a 18. percben, amire az ellenfél időt kért. Vyakhireva szélen belőtte Kissnek (23-22). Ilina középen eredményes volt Kissel szemben, négy lövés négy gól az utolsó orosz átlag. Hetest lőhetett az Rosztov-Don (25-22) a 22. percben. Mörk szélen is betalált (25-23). Aztán szintén a jobbszél következett, most Bódi révén (25-24). Utána ott Barbosa, itt Amorim neve mellé került bejegyzés (26-25). Aztán Barbosa lőhetett hetest, de Grimsbö remekelt! Mörk egy alsólövéssel egyenlített. 26-22-ről 26-26-ra jött fel csapatunk a 27. perc legelejére. Grimsbö csoda-védéseket mutatott be egymást követően. Bódi megszerezte a vezetést. Csodálatos labdamenetet követően Korsós befutásból belőtte (28-26), de az oroszok is betaláltak, a vége előtt tíz másodperccel 28-27 volt az állás. Ambros Martín időt kért, és még támadhattunk néhány passznyit, de az eredmény nem változott. Nagyon kemény csatát követően nyertünk a Rosztov-Don ellen.

Ambros Martín:Elégedett vagyok az eredménnyel, a játékkal azonban nem. Remek ellenfél ellen küzdöttünk nagyot, az erőnket megmutatta, hogy végig hittünk magunkban, és sikerült megfordítani a meccset. Örülök, hogy egy olyan napon is tudtunk győzni, amikor nem tudtuk a legjobbat nyújtani. Gratulálok a csapatomnak.

Lund Jan Leslie:Gratulálok a Győrnek. Jól sikerült a felkészülésünk a meccsre, apróságok döntöttek, de most Győr a világ legjobb csapata! Nem elég 55percig vezetni, végig kell ellenük koncentrálni!

Eduarda Amorim:Ma nem a legjobb formánkban játszottunk, az ellenfél pedig sokkal jobban játszott, mint múlt heten. A kulcs momentumokban mi voltunk azonban jobbak, így sikerült nyernünk.

Gratulálunk a csapatnak!

Fotó: gyorietokc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.