Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 29. 08:52, hétfő | Helyi

Országos körúton az EYOF-láng

Országos körúton az EYOF-láng

Útjára indult az EYOF-fáklya, amely körbejárja az országot, hogy hirdesse és népszerűsítse a július 23-án kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált.

Az esemény megnyitóján a 24 órás „Aludj máskor” vetélkedőn részvevő középiskolás csapatok segítettek. Az idei vetélkedő nemcsak egybeesett a fáklyafutás indításával, de maga a verseny az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról is szól.A csapatok ennek megfelelően öltöztek be, készítették a díszleteket, a zászlókat és a különféle kellékeket, „lángoló fáklyát”, harci szekeret, míg mások dobokkal és kürtökkel lelkesítették a csapattársakat és az EYOF-láng országos körútjának elindulását, valamint a nyári sportrendezvényt.

A város részéről Radnóti Ákos alpolgármester köszöntötte a diákokat, aki elmondta, mindenkinek jó szórakozást és kikapcsolódást kíván, továbbá biztos benne, hogy az idei 24 órás vetélkedő is jól sikerül!Az EYOF-lángja ezen a héten Borkai Zsolt olimpiai bajnok polgármesterünk vezetésével érkezett meg Győrbe, s ma indul el országjáró körútjára. Az országban először rendezünk ilyen versenyt, s ti is láttátok, hogy fantasztikus létesítmények készülnek el erre az olimpiára. Külön köszönöm nektek, hogy sokan önkéntesként is részt vesztek majd az EYOF-on, illetve azt is köszönöm, hogy segítetek a lángfutásban is. Mindenkinek nagyon sok sikert kívánok, hajrá Győr, hajrá EYOF! - zárta szavait az alpolgármester.

Ezt követően a láng a csapatkapitányok segítségével kézről kézre járt, hogy eljusson a fáklyafutást kísérő autókhoz és elinduljon szerte az országban és hirdesse az EYOF-ot, a fiatal sportolók nagy rendezvényét és a várost! Az EYOF-láng június 30-án érkezik vissza Győrbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense