Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 25. 16:30, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Pannonhalmi Pünkösdi Pincejárás - 2012. május 26. szombattól 28. hétfőig

Pannonhalmi Pünkösdi Pincejárás - 2012. május 26. szombattól 28. hétfőig

A Pannonhalmi Borvidék mintegy 650 hektárnyi művelt szőlőültetvényével Magyarország egyik legkisebb, ugyanakkor talán leghosszabb szőlészeti-borászati múltra visszatekintő régiója.

A borvidék csaknem 100 évvel ezelőtti, többek között a bencés szerzetesek évezredes szakmai eredményein alapuló hazai és nemzetközi hírneve a szocializmus idején elhomályosodott, 10 évvel a rendszerváltozás után azonban a magasfokú szőlőművelés, a kíméletes borkészítés és immár a minőségi vendéglátás útján halad egykori (el)ismertségének visszaszerzése felé.

Ismerje meg ezt az egyedi klimatikus és talajtani adottságokkal bíró borvidéket a történelmi bencés hagyományokkal és a legkorszerűbb technológiákkal egyaránt rendelkező Pannonhalmi Apátsági Pincészet és néhány hangulatos borvidéki családi birtok felfedezésén keresztül!

A pünkösdi ünnepek alkalmával a szombati, vasárnapi és hétfői napokon a borvidék 8 borászata várja szeretettel a felfedezésre vágyó közönséget, míg a jogosítványkímélő utazást pincéről pincére a győri Hotel Famulus**** szállodától 2 óránként induló borvidéki buszos körjárat biztosítja.

Az alábbiakban a borvidéki buszjárat menetrendjéről, a résztvevő pincészetek ehhez igazított kínálatáról, a különleges programokról és a bejelentkezési illetve menetjegy-vásárlási lehetőségekről összeállított információkat ajánljuk kedves Vendégeink figyelmébe:

BORVIDÉKI BUSZMENETREND

PINCETÚRÁK / KÓSTOLÓK

A Pannonhalmi Pünkösdi Pincetúrák keretében látogatható borászatok különböző pincelátogatási és kóstolási lehetőségeket kínálnak, amelyek ideje a fenti buszmenetrendhez igazodik. E kínálatot az alábbiakban időpontokkal és árakkal együtt foglaljuk táblázatba:

KÜLÖNLEGES AJÁNLATOK

A pincelátogatásokon és borkóstolási lehetőségeken kívül számos pincészet kedvezményekkel és akciókkal, valamint speciális programokkal és előadásokkal is kedveskedik a Pannonhalmi Pünkösdi Pincejárásra jelentkezők számára:

JELENTKEZÉS

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a pincelátogatás és borkóstolás illetve a speciális programokon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött!
Kérjük tisztelettel, hogy a választott lehetőségekre a programokat meghirdető borászatoknál közvetlenül bejelentkezni szíveskedjenek az alábbi elérhetőségeken:

FIZETÉS

A bejelentkezéskor igényelt szolgáltatások díja a mindenkori szolgáltatónál a helyszínen fizetendő! Kérjük figyelembe venni, hogy egyes pincészetek csak készpénzt tudnak elfogadni!

TRANSZFER

A Győr és a Vendégeket váró borászatok közötti közlekedést a fenti menetrenddel közlekedő borvidéki buszos körjárat biztosítja. A járatokon a borvidéket és a pincészeteket ismerő segítőkész utaskísérők várják a jelentkezőket.

A szombati, vasárnapi és hétfői napokon közlekedő buszra az első felszálláskor az utaskísérőknél készpénzben napijegy vagy bérlet váltható, amelyek segítségével bármelyik megállóban fel- vagy leszállhat az utas.

Az 1 napra érvényes napijegy ára: bruttó 1.200,- Ft/fő.
A 3 napra érvényes bérlet ára: bruttó 3.000,- Ft/fő.

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a járat férőhelyeinek korlátozott számára való tekintettel a borvidéki buszjáraton való utazáshoz előzetes regisztráció ajánlott! Kérjük, helyfoglalási igényét az alábbi elérhetőségeken mielőbb jelezni szíveskedjen:

DEÉ CSALÁDI PINCÉSZET
Kontakt: Deé János
Tel.: +36/96/355-375
E-mail: dee.janos@deepinceszet.hu

SZÁLLÁS

A Pannonhalmi Pünkösdi Pincejárás egyik kiemelt állomása az Árkád Győr szomszédságában elhelyezkedő Hotel Famulus****.

A szálloda tevékenyen részt vesz a Győr szőlőskertjének tekintett Pannonhalmi Borvidék látogatásának szervezésében: a hotel egyrészt a borvidéki buszjárat kiinduló- és végpontjaként szolgál, másrészt pedig a program támogatójaként kedvezményes csomagajánlattal szólítja meg a borkedvelő közönséget.
A kedvezményes csomagajánlat érvényes 2012. május 25. és 28. között: 4 nap / 3 éjszaka.

Acsomag ára bruttó 21.000,- Ft/fő (gyermekek részére bruttó 9.000,- Ft/fő 12 éven aluli gyermek esetén, ha legalább két felnőttel van egy szobában), amely az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

-3 éjszakára szállás büféreggelivel és 2 fogásos vacsorával kétágyas szobában,
- 1 óra squash-pályahasználat a szállodában,
- pezsgőfürdő és infraszauna használata,
- ingyenes parkoló,
- ásványvíz, kávé, tea bekészítése a szobába,
- internet-hozzáférési lehetőség.

A csomagárak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amely ezen felül fizetendő! Az idegenforgalmi adó 300,- Ft/fő/éjszaka 18 év felett.
A Hotel Famulus**** Üdülési Csekket és SZÉP Kártyát (OTP, MKB) egyaránt elfogad!

Szállásfoglaláshoz kérjük, hogy a hotel alábbi elérhetőségein jelentkezni szíveskedjen:

HOTEL FAMULUS****
Cím: H-9027 Győr, Budai u. 4-6.
Tel.: +36/96/547-770
Fax: +36/96/547-774
E-mail: sales@hotelfamulus.hu
Web: www.hotelfamulus.hu

Mindenkit nagy szeretettel várunk a Pannonhalmi Borvidéken!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.