Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Január 18. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

Rangos gazdasági elismerésben részesült a Solydent Fogorvosi Rendelő főorvosa

Rangos gazdasági elismerésben részesült a Solydent Fogorvosi Rendelő főorvosa

Tíz éve hívták életre az alapítók Győrben a Kisalföldi Presztízs Díjat, húsz éve hozta létre a Solydent Fogorvosi Rendelőt dr. Solymosi Péter főorvos, az egészségügyi központ tulajdonos-ügyvezetője.

Ez jó ok és alkalom volt arra, hogy megpályázza „Az év üzletembere” Kisalföldi Presztízs Díjat, ami azóta a szobája falát díszíti. Dr. Solymosi Péterrel üzletről, gyógyításról és a sikerről beszélgettünk.

Ön szerint az orvos vagy az üzletember kapta a díjat?

Ahogyan azt a gálán is elmondtam, szerintem a díjat 75-en kaptuk, mert ez, amit az elmúlt 20 évben a cégben létrehoztunk, csak csapatmunkával volt elérhető. De hogy azért válaszoljak a kérdésre: szerintem a díjat inkább az üzletember kapta. A gyógyító munkát a szakma és a betegek látják, de ez kívülről nem annyira látványos.

Hogyan reagált a környezete az elismerésre?

A kollektíva örömmel, gratulációval fogadta a díjat és sokan megkérdezték: „Hogyhogy nem előbb?” Egyre több barát és ismerős nyerte el a díjat, de nekem soha eszembe sem jutott pályázni. Az ötlet most is a feleségemé volt.

Ez az interjú egy átlagos munkanapján, este 8 óra után készül. Mindig ilyen sokat dolgozik? Mikor jut ideje kikapcsolódni?

Amióta dolgozni kezdtem, minden nap reggel 7-től este 9-ig dolgoztam, bár kivételes napok természetesen akadnak. A feleségem azt a szabályt állította fel, hogy este 10-ig van meleg vacsora és meleg fogadtatás otthon. Ezt igyekszem betartani. Kikapcsolódásra, az unokákra, színházra, kiállításokra mindig szakítok időt, általában a hétvégeken. Ha a „saját magam által épített börtönből” kikerülök, akkor szívesen teszek hosszabb utazásokat is, olyanokat, amit már jó előre tervezni kell. Sokfelé jártunk már a világban, évente teszünk egy-egy nagyobb utazást. Ahová még nagyon szeretnék eljutni, az Alaszka és Új-Zéland.

Felépített egy egyedülálló rendelőt, orvosként és üzletemberként is elismerik a munkáját. Ön sikeres embernek tartja saját magát?

Van, amikor igen és van, amikor nem. Amikor a céget elindítottam, viccelődtünk a kollégákkal, hogy 5-10 év múlva majd Hawaiiról írom a képeslapokat és várom a pénzt a bankszámlámra. Nem így történt… Induláskor még azt sem tudtuk, mi az a vállalkozás. A rendszerváltáskor Antall József miniszterelnök azt mondta, „Vállalkozzatok!”, mi pedig komolyan vettük. Jó dolog, ha az ember a saját döntéseiért felel.

Miben méri a sikert 2011 Év Üzletembere?

Az üzleti siker az üzlet bevételével egyenlő, amiből tovább lehet fejlődni, új gépeket venni, a kollégákat jobban megfizetni, mert az elégedett kolléga az, aki vidáman jön dolgozni és vidáman megy haza munka után. De ha egy műtét sikerül, az felemelő érzés. Mindig minden tevékenység fontos, de az alaptevékenység nélkül nincs a többi, vagyis a gyógyítás nélkül nem épülhetett volna fel a hotel, az étterem és nem valósulhatna meg tehetséges művészeink támogatása sem.

Mit gondol, a most megnyert Presztízs Díjból mit tud majd profitálni?

Győrben és a megyében biztosan figyelnek a díjra a lehetséges páciensek és bár ez a szakma a bizalmon alapszik és a legerősebb bizalomépítő a volt páciensek ajánlása, egy plusz megerősítés mindig jól jön.

Milyen tervei vannak? Mit szeretne még elérni?

Tapasztalataim szerint egy üzletember sosem dőlhet hátra, a biznisz magától nem megy. Nincs megállás, mindig adódnak újabb problémák és akadályok, melyek kihívás elé állítják a régi rókát is. Tervek tehát vannak, a kérdés csupán az, mit sikerül majd megvalósítani belőlük. A kisebbik lányom fogorvos, a szakmát ő viszi tovább, de remélem, hogy unokáim közül legalább egy szintén fogorvos lesz. Örülnék, ha a vállalkozást sikerülne családon belül folytatni, hiszen a Solydent előtt még nagy jövő áll.

Érdekességek a Solydent Fogászati Rendelőről
A Solydent Fogorvosi Rendelő teljes körű fogászati szolgáltatást nyújt a diagnosztikától, a konzerváló fogászaton (fogtömések, gyökértömések) és az esztétikus fogászaton keresztül (fogfehérítés, fogékszerek), a különböző fogpótlásokig (koronák, hidak, fogsorok) a lézerfogászatig és a fogszabályozásig. Kiemelten fontos a cég tevékenységében az implantológia, mely a páciensek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen eredményesen alkalmazható az elvesztett fogak pótlására.

A kft. jogelődje 1991. július 1-jén jött létre dr. Solymosi Péter Fogorvosi Rendelője néven, ahol dr. Solymosi Péter fogszakorvos először a hét két délutánján kezdte meg magánrendelését. A magánrendelő 1993 decemberében átalakult gazdasági társasággá és mai helyére, a győri Kálvária utcába költözött. A tulajdonos legfőbb célja az volt, hogy sem külsőségekben, sem a páciensekkel kialakított viszonyban ne hasonlítson a megszokott SZTK rendelőkhöz.
A diagnosztika mindig az egyik legfontosabb dolog volt a cég életében, hiszen a tulajdonos-ügyvezető vallja, hogy csak helyes diagnózis alapján lehet helyes kezelési tervet készíteni. Már az alapításkor, 1991-ben rendelkezett a cég panoráma röntgennel, 1995-ben pedig 10 millió forintért CAD-CAM gépet vásároltak, amellyel lehetővé vált, hogy kamera segítségével szkennelt kép alapján lehessen koronát készíteni. 2008 szeptemberében a megye első, az ország harmadik Digitális Volumen Fogászati CT berendezését üzemelték be a Solydentnél. A berendezés a röntgennel szemben már 3 dimenziós, térben forgatható képet készít. 2009-ben a rendelőben fogászati műtőt és központi sterilizálót hoztak létre. A cég a Semmelweis Egyetem akkreditált rendelőjeként 1992. óta vesz részt a fogszakorvosok képzésében.

A Solydent Kft. leányvállalata, a Helen-Dent Fogtechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., orvosi műszer gyártása (fogpótlások készítése) mellett, szállodai, éttermi, wellness és mosodai szolgáltatással foglalkozik. 1999-ben a Helen-Dent 19 szobás, háromcsillagos panziót indított Győrben, majd tovább bővítve kapacitását 2002-ben egy négycsillagos szállodát, melegkonyhás éttermet és mosodát épített. A fogtechnikai részlegen kívül ma a Helen-Dent Kft-hez tartozik a Kálvária Hotel, a Carmen Étterem, a Magnólia Spa és a Cross Bár is.

A Solydent Kft. rendszeresen támogatja a Győri Első Lions Clubot, a Győri Filharmonikus Zenekart, a Győri Ütőegyüttest, a Győri Klarinétegyüttest és más győri művészeket és együtteseket. A cég 16 éve támogatja a Győri Balett Társulatát, a Carmen Díj Dr. Solymosi Péternek és feleségének, Dr. Kiss Ilonának köszönhetően jött létre 2002-ben. Dr. Solymosi Péter főorvos 2010-ben a Kultúra Mecénása Díj birtokosa lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák