Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 18. 18:52, péntek | Helyi
Forrás: MTI, Fotó: Magyar Posta

Szent Márton-év - Emlékbélyeget bocsátott ki a Magyar Posta

Szent Márton-év - Emlékbélyeget bocsátott ki a Magyar Posta

Szent Mártont ábrázoló emlékbélyeget adott ki a Magyar Posta Zrt. az egykori püspök tiszteletére meghirdetett szentév alkalmából, a kibocsátási ünnepséget pénteken tartották a Pannonhalmi Főapátság főkönyvtárában.

Az első pecsételést, amellyel hivatalosan is forgalomba hozták a bélyeget, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, Veres András szombathelyi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke és Kovács Zoltán, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese végezte el.



A bélyegképen a Pannonhalmi Evangelistarium Szent Márton-ábrázolása és egy a középkori kódexből vett szövegrészlet található. Szent Márton a bélyeg bal oldalán látható, jobb kezében a püspöki botot, bal kezében pedig a jelképévé vált libát tartja.
A bélyeg normál méretű, 240 ezer példányban készült és valamennyi postán megtalálható lesz. Névértéke 115 forint.



Kovács Zoltán ünnepi beszédében kiemelte: a bélyeg üzenete a világban mindenütt megállja a helyét, mert azt jelképezi, hogy minden körülmények között lássuk meg egymásban az embert, fogadjuk el egymás gondolatait, mert úgy emberek maradunk.
A vezérigazgató-helyettes az MTI-nek elmondta, hogy a Magyar Posta Zrt. legutóbb 2011-ben bocsátott ki emlékbélyeget Szent Mártonról, ugyanakkor minden évben kiadnak olyan bélyegeket, amelyek valamelyik nagyformátumú, Magyarországhoz szorosan kötődő szentet ábrázolnak.
Az ünnepségen részt vett Hegyi László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) szombathelyi és Bagó Ferenc (független) pannonhalmi polgármester, valamint Vas és Győr-Moson-Sopron megye kormánymegbízottja, Harangozó Bertalan és Széles Sándor.
Az MKPK Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából hirdette meg a Szent Márton-évet, a kormány pedig tavaly márciusban nyilvánította emlékévvé 2016-ot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.