Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 25. 07:35, szombat | Helyi
Forrás: mti

Újraindul decemberben a vasúti személyszállítás a Pozsony-Győr vonalon

Újraindul decemberben a vasúti személyszállítás a Pozsony-Győr vonalon

Csaknem tízéves szünet után, decemberben újraindul a rendszeres vasúti személyszállítás a Pozsony Ligetfalu-Rajka-Győr vonalon - írta a szlovák közlekedésügyi tárca az MTI-nek pénteken eljutatott sajtóközleményében.

Az érintett vonalon december tizedikén indul újra a vasúti személyforgalom, mindkét irányba együttvéve tíz vonat jár majd naponta, többségük a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején. A járatokat a magyar-osztrák GySEV üzemelteti majd.
A Pozsony Ligetfalu állomásról illetve odáig közlekedő járatok a Pozsony Ligetfalu-Hegyeshalom szakaszon személyvonatként közlekednek majd, vagyis minden megállóhelyen megállnak.

A vonatok egy része Hegyeshalomtól Győrig illetve vissza gyorsított járatként közlekedik. Ezeknek a járatoknak az érkezési időpontjait úgy időzítették, hogy az utasok számára lehetővé tegyék a közvetlen csatlakozást a Budapest irányába közlekedő illetve az onnét érkező gyorsvonatokra és Intercity járatokra.


A vasúti személyszállítás, a Pozsony-Győr vonalon történő újraindítására a Magyarország és Szlovákia között beindított közös infrastrukturális fejlesztések keretében kerül sor. A fejlesztések gerincét három új fő közlekedési tengely - az októberben építeni kezdett új komáromi Duna híd, a Rajkát Győrrel összekötő autópálya illetve a Miskolc-Kassa autópálya - létrehozása alkotja.

Ezek mellett sok kisebb közlekedési összeköttetés megteremtése is tervben van, egyebek mellett az, hogy személyforgalom indul 7 olyan vasúti vonalon, ahol jelenleg ilyen nem bonyolódik. Utóbbiak egyike a Pozsony-Győr szakasz, amelyen a személyforgalom újraindítása javítja és komfortosabbá teszi a határ menti régiók összeköttetését.

Címkék: Pozsony-Győr, vonatok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.