Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 11. 07:21, vasárnap | Helyi sport
Forrás: gyorietokc.hu

Vereség Norvégiában

Vereség Norvégiában

Biztos csoportgyőztesként lépett pályára a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó csoportmeccsén, a Larvik otthonában.

Színvonalas mérkőzésen ezúttal hét góllal jobb voltak az északiak, de ami a lényeg: csapatunk a legjobb négy között a Valcea ellen folytathatja!

Két norvég góllal kezdődött a találkozó, tőlünk Görbicz Anita volt először eredményes, ő hetesből talált be – majd kétszer akciógólból. A hatodik percben 4-3-ra a Larvik vezetett, aztán következett az első Pálinger-bravúr. A megfogott büntető után Amorim egyenlített. Egy cseles Görbe-hetessel bő tíz perc elteltével 5-5 volt az állás. Aztán mintegy öt percen keresztül nem született újabb találat. Szerencsére a gólcsendet mi törtük meg: Radicevic révén a mérkőzésen először ezzel át is vettük a vezetést. Görbicz újabb találatával a 17. percben már két gól volt az előnyünk, nem csoda, hogy a norvégok időt kértek. Két percre rá megint egálra álltak a csapatok, ám Görbicz újabb eredményes büntetőjével ismét nálunk volt az előny. Pálinger nagyszerű védései és egy tért ölelő pontos átadása után Radicevic kettőre növelte a vezetésünk arányát. A Larvik azonban két perc alatt ismét egyenlített, ám jött Vérten is az újabb győri előny. Ezt követően azonban háromszor is betaláltak a hazaiak. 12-10-nél a 29.percben Karl-Erik Böhn időt kért. Ezután Löke-gól következett, ám az első játékrész számunkra kedvezőtlen végére maradt még egy norvég találat, így a szünetben a Larvik 13-11-re vezet csapatunk ellen.

Bár Radicevic szerezte a második játékrész első gólját, sajnos fordulás után minden ott folytatódott, ahol az első zárult, vagyis eredményesebbek voltak a norvégok. Ráadásul Vértent egy sérülés után úgy kellett letámogatni a pályáról. Már néggyel is vezettek a norvégok (16-12), ami után Amorim percei következtek. Egymás után háromszor talált a hazaiak kapujába, majd Kovacsics szerzett gólt, ám ezzel is csak két gólra tudtunk felzárkózni. A 40. percben egy nagy Pálinger bravúr kellett ahhoz, hogy ne legyen ismét négy a különbség. Egy perc múlva viszont ismét négy lett, sőt újabb perc elteltével már sajnos öt is. Löke gólja kicsit szépített a helyzeten, ám a félidő felénél már hattal vezetett a Larvik (23-17). Kovacsics, Görbicz, majd Gros góljai csak arra voltak jók, hogy mindig ötre csökkentsük a hátrányunkat, ám tíz perccel a vége előtt már hét volt a Larvik előnye (28-21). A norvég kapuban Leganger „lehúzta a redőnyt”. Öt perccel a vége előtt már „kupanyelven” szólva is egálban volt a két csapat: az ETO kilencgólos győri győzelmére válaszul ekkor már kilenccel vezetett a Larvik.

A vége aztán hét lett: 32-25-re nyert a norvég együttes. Csapatunk legeredményesebbje Görbicz volt, a maga kilenc találatával.

A Győri Audi ETO KC a mai meccs eredményétől függetlenül már bejutott a BL-ben a legjobb négy közé – és készülhet a Valcea elleni párosmérkőzésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.