Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 23. 11:19, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Webshopot ellenőrzött a NAV

Webshopot ellenőrzött a NAV

Akár egymillió forintos bírságot is fizethet egy webshopot üzemeltető cég, mert a kiszállított áru mellé nem mellékelt számlát.

Akár egymillió forintos bírságot is fizethet egy webshopot üzemeltető cég, mert a kiszállított áru mellé nem mellékelt számlát – közölte a próbavásárlás eredményét csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel.

Jegyinák Attila tájékoztatása szerint a NAV Dél-alföldi régiójának adóellenőrei az internetes szolgáltató tevékenységet folytató adózókat is kiemelten ellenőrzik. Ennek során egy webshopot is üzemeltető sportszer- és kiskereskedelmi kft.-t is megvizsgáltak. Az adóellenőrök a vállalkozás weblapján kiválasztottak egy lábbelit, amelyet futár szállított ki. A revizoroknak a kiszállítást végző személy a próbavásárlás során azt mondta, hogy a számla a csomag belsejében található. Az ellenőrök a futár jelenlétében a csomagot felbontották, azonban az a kiválasztott szandálon kívül mást nem tartalmazott, számlát nem találtak. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a webshopot üzemeletető adózó nem tett eleget számlaadási kötelezettségének, ezért akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságot is fizethet - tette hozzá a sajtóreferens.

Címkék: Bűnügy-adó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk