Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2016. Február 13. 10:00, szombat | Bulvár

A DAL 2016 AKUSZTIK – Te kire szavazol?

A DAL 2016 AKUSZTIK – Te kire szavazol?

Mit vár(hat)unk egy akusztikus feldolgozástól? Valami igazán egyedi, tiszta hangzást? Valami különlegeset? Mi alapján és hogyan szavazzunk?

A szabad enciklopédia – wikipedia.org – így ír a szó jelentéséről:

„Azakusztikus zeneolyan zenei stílust foglal magába, mely kizárólag vagy legnagyobb mértékben olyan hangszereket használ, melyek akusztikus hangzást bocsátanak ki, és nemelektromosvagyelektronikus zenét.

A "retronim" akusztikus zene az olyan elektromos hangszerek érkezésével jelent meg, mint azelektromos gitár,elektromos hegedű,elektromos zongoraés aszintetizátor.

Az akusztikus zenei előadók gyakran erősítik föl a kiadott hangerőtelektronikus erősítőkkel. Gyakran mikrofont is elhelyeznek az akusztikus hangszer elé, ami még erősítőhöz is kötve van. Azonban ezek az erősítő berendezések elkülönülnek az erősített hangszerektől, és használatuktól megmarad a hang természetessége.”

Végighallgatva az idei A Dal 2016 versenyszámainak akusztikus feldolgozásait azt gondolhatnánk, hogy a feldolgozás valami pluszt is jelenthet annál, minthogy egy szál gitár, zongora és egyéb hangszerek kíséretében a versenyzők feléneklik dalaikat.

Talán azt is gondolhatnánk, hogy akik Európa egyik legrangosabb zenei megmérettetésére készülnek, azoknak fontos, hogy az akusztikai hangzás is a legprofesszionálisabb minőségben kerüljön átdolgozásra.

Továbbá – végignézve az oldalon szerepeltetett videókat – talán a nézői élményért is lehetett volna még emelni a produkciók „fényén”…

De tekintsünk el ezektől az elvárásoktól! Hagyjuk hátra azokat az ismérveket, amelyek miatt, mi „fogyasztók” könnyebben tudunk döntést hozni.

Hozzunk döntést a látottak és hallottak alapján! Szavazzunk a minőségre, az eredeti produkciókra! Válasszunk különleges élményt!

Mi történik, ha így teszünk?

Biztos sokan ismerik azt az érzést, amikor azon bosszankodnak, hogy nem a szerintük legérdemesebb produkció jutott tovább valamelyik műsorban...

Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen nagy volumenű műsorban igenis megkövetelhető az előadóktól a profi előadásmód, a saját daluk irányába mutatott alázat. Egy olyan szenvedély, amelyet csak ők adhatnak A Dalhoz.

Mi pedig, mint nézők, felhasználók és végső fogyasztók mindezen törekvéseket értékelve eldönthetjük azt, hogy ez átjött-e a médiaportál videóin vagy sem?!

Ezek alapján a mi általunk felépített lista a különleges feldolgozás szempontjából:

1. Odett: Stardust Akusztik- az tudtad, hogy ebben a feldolgozásban egy olyan hangszer szerepel, ami az összes többiben nem? Megtalálod, melyik az?

Passed – Driftin’ Akusztik;Berkes Olivér & Tóth Andi – Seven Seas Akusztik;Petruska – Trouble In My Mind Akusztik;Gáspár Laci – Love And Bass Akusztik;Oláh Gergő – Győz a jó Akusztik;Kállay Saunders Band – Who We Are Akusztik

Hogy miért éppen ők? Hallgasd meg az oldalon és megtudod!

Szavazz! Dönts! Értékelj helyesen!

A szabályzat

A Dal 2016 Akusztik döntőjébe jutott, 18 akusztikus felvételre február 13-21. között szavazhat újra a közönség. A döntős szavazás előtt lenullázzák a számlálókat, hogy a felvételek és előadóik azonos esélyekkel, tiszta lappal indulhassanak a fődíjért. Az online szavazás nyertes előadója a Petőfi Akusztik koncertsorozat keretében 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió.

Forrás: mediaklikk.hu

- Nemes Claudia -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.