Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 31. 12:16, csütörtök | PR

Nők, akik férfias sportágban lettek sikeresek – mutatjuk a listát

Nők, akik férfias sportágban lettek sikeresek – mutatjuk a listát

Vannak sportágak, amikre azt mondjuk ez kifejezetten női, vagy lehet női is, például az úszás, futás, atlétika vagy tenisz.

Vannak viszont olyan versenyszámok is, amiket kimondottan férfiasnak gondolunk, mégis vannak kiemelkedő női sportolói is. Mutatunk néhányat.

1. Golf

A skót királynő volt az első nő, aki golfozott. Uralkodása idején, 1552-ben épült a híres St. Andrews-i golfpálya. Patty Berg 1946-ban megnyerte az első amerikai női bajnokságot.
A női professzionális golfszövetség 1966-tól 1973-ig állandó tiszteletbeli játékosa Kathy Whitworth, texasi golfozónő volt. Pályafutása alatt, amely 1962-től 1985-ig tartott, 88 bajnokságot nyert, ez még mindig több, mint bármely más profi golfozó rekordja.

2. Ökölvívás

Már 1876-ban is léteztek női bokszolók, ugyanis ebben az évben mérkőzött meg egymással Nell Saunders és Rose Harland. Az Egyesült Államok első női bokszjátékán Saunders győzedelmeskedett.1940-ben a kaliforniai Belle Martel lett az első női bokszbíró, Marion Bermudez pedig az első nő volt, aki 1975-ben Mexikóvárosban az aranykesztyű-boksz-versenyen játszott, ahogyan az a Bet365 alternatív link oldalon olvasható.

3. Jéghoki

1992. szeptember 23-án a kanadai Manon Rheaume kapusként kezdett a Tampa Bay Lightning sportcsapatban. Ő volt az első nő, aki részt vett Észak-Amerika legfőbb profi bajnokságain (baseball, futball, kosárlabda és jégkorong). Kilenc női jégkorong-bajnokság-verseny zajlott, Kanada nyerte az aranyérmet, az Egyesült Államok pedig az ezüstöt. A női jégkorongot az 1998. évi olimpiai játékokon fogadták el teljes érem-sportként.

4. Autóversenyzés

Az első autóverseny, melyen nők is szerepeltek, 1909-ben került sor, 1xbet magyar oldalának adatai alapján. Ez egy körút volt New York City-től Philadelphiáig, melyen 12 versenyző vett részt. A Woman's Motoring Club versenyzője Alice DiHeyes volt New Jersey-ből. Alice meg is nyerte a mérkőzést.

5. Lóverseny

Az első női zsoké az angol Alicia Meynell volt. Elsőként egy négy mérföldes versenyen vett részt, az angliai Yorkban, 1804-ben. 1934-ben Mary Hirsch lett az első nő, aki engedéllyel rendelkezve lehetett a telivér lovakkal foglalkozó női edző. 1970-ben Diane Crump volt az első női zsoké, aki lovagolt a Kentucky Derbiben, az év legnagyobb telivér versenyén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt