Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2011. Február 10. 07:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Egységes töltőnk lesz a mobilokhoz

Egységes töltőnk lesz a mobilokhoz

Ma mutatta be az Európai Bizottságnak a 14 mobiltelefon-gyártó az egységes, szabványosított töltőket, amelyeket még ebben az évben bevezetnek az európai piacon. A gyártókkal kötött megállapodás szerint az egységes töltők az adatátvit

Antonio Tajani, az EB alelnöke és ipar- és vállalkozáspolitikai biztos kedden veheti kezébe az európai piacra gyártott mobiltelefonok egységes, minden típushoz kompatibilis töltőjét. A környezetvédelmi és kényelmi megfontolásból bevezetett egységesítést az EB kezdeményezte, az ehhez szükséges műszaki szabványokat tavaly decemberben hozta nyilvánosságra.

A megállapodást 14 mobilgyártó írta alá a bizottsággal. Ebben vállalták, hogy 2011 folyamán bevezetik az új, egységes mobiltöltőt az európai piacra. A megállapodás az adatátvitelre képes mobiltelefonokra vonatkozik, amelyeket képek, fájlok és zenék megosztására számítógéphez lehet csatlakoztatni. A piacot már uralják az ilyen fejlett készülékek, amelyek egyik fajtája az úgynevezett okostelefon. A szabvány a mikro-USB csatlakozást írja elő a töltőknek, a nem ilyen bemenettel gyártott telefonoknál adaptert engedélyeznek.

Orientpress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 26. 19:18, csütörtök | Belföld

Elrendelték egy magyar ügyvédnő átadási letartóztatását az olasz maffia támogatása miatt

Az olasz maffia támogatása miatt elrendelte egy magyar ügyvédnő ideiglenes átadási letartóztatását a Fővárosi Törvényszék csütörtökön - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

2023. Január 26. 13:50, csütörtök | Belföld

Az E.ON Hungária 74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indít

2023. Január 26. 13:49, csütörtök | Belföld

Átadták Németországban a Debrecenben is beruházó CATL első európai gyárát

Átadták csütörtökön a németországi Arnstadtban a Debrecenben is beruházó CATL kínai akkumulátorgyártó társaság első európai üzemét.