Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Március 17. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Hétvégi programok a Víz Világnapja alkalmából

Hétvégi programok a Víz Világnapja alkalmából

„Vizes” programok, érdekes kísérletek, valamint a vízi élet csodái várják a látogatókat ezen a hétvégén a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Víz Világnapja alkalmából, a Fővárosi Vízművekkel közösen szervezett esemény al

„Vizes” programok, érdekes kísérletek, valamint a vízi élet csodái várják a látogatókat ezen a hétvégén a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Víz Világnapja alkalmából, a Fővárosi Vízművekkel közösen szervezett esemény alkalmából a 14 éven aluli gyermekek szombaton és vasárnap is díjmentesen látogathatják az Állatkertet.

„Víz a városokért, városok a vízért” – ez a mottója a Fővárosi Vízművek és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös hétvégi rendezvényének, amely Víz Világnapjához kapcsolódik. A kétnapos, március 19-én és 20-án megrendezésre kerülő eseménynek természetesen a városligeti intézmény ad otthont.

Az érdeklődőket víz-íz teszt, infobusz, vízlabor és számos más érdekesség várja. A Csodák Palotája Öveges termének „vizes” kísérleteit is bemutatják majd az állatkerti helyszínen. A Duna Múzeum interaktív modellekkel (hajómalom, vízemelő, római vízvezeték) szemlélteti a víz hasznosításának lehetőségeit, az állatkerti munkatársak pedig vezetett séták keretében ismertetik meg a vízi élet csodáit a nagyközönséggel. A fentiek mellett vasárnap az ÖKO-Pannon további programokkal, környezettudatos játékokkal várja a látogatókat.

Vasárnap, 12 óra 30 perckor köszöntik fel Juborékot, az Állatkert egyik fiatal tevéjét. Ez az állat két évvel ezelőtt éppen a Víz Világnapján született, így a Fővárosi Vízművek örökbe is fogadta a kétpúpú állatot.


Bővebb információval szolgál a
Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 273-4900/177; (1) 273-4910 fax: (1) 273-4902
Hanga Zoltán szóvivő
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.