Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2013. Június 19. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hódít a gyulladáscsökkentő diéta

Hódít a gyulladáscsökkentő diéta

A középiskolai biológiaórán kívül aki nem az egészségügyi pályát választotta, valószínűleg nem sokat foglalkozott sejtjeivel. Pedig ez lehet a kulcs ahhoz, hogy a valaha létező legjobb formáját érje el. Míg a legtöbb diéta a kalória és a zsír bevitelét csökkenti, addig az új hollywood-i őrület a biokémiai szinten történő egészséges étkezés - íjra a Fox News.

A cél, hogy semlegesítsék a szervezetben előforduló gyulladást. De hogyan működik a diéta?

A telített zsírokban, a transz zsírokban és a finomított cukorban gazdag étkezésre számtalan reakció indul be: a 'rossz' zsír hatására a májban olyan anyagok termelődnek, amelyek felveszik a harcot a méreggel szemben, ez pedig gyulladást okoz. Mindeközben a glükóz nem jut el a sejtekhez, aminek következtében nem jut el az agyhoz a bevitel. Az eredmény: továbbra is éhesnek érzi magát, sóvárog az étel iránt.

Minél nagyobb a gyulladás mértéke, annál inkább sóvárog, így több kalóriát visz be. A gyulladás megmerevedik az artériákban, a bőrön pattanásokat okoz, és sokkal hajlamosabbá teszi a szervezetet a szívbetegségek és a rák kialakulására.

Manapság, amikor egyre több feldolgozott ételt fogyasztunk, a gyulladás kialakulása nagyobb méretű probléma lett. Tehát a már említett telített és transz-zsírokat, valamint finomított cukrot nem szabad fogyasztani. Egyen inkább sok halat, zöldséget és gyümölcsöt, ezek segítenek a gyulladás semlegesítésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:47, szombat | Életmód

Balla Eszter kapta idén a Kaszás Attila-díjat

Balla Eszter, a 6SZÍN társulat jelöltje kapta idén a Kaszás Attila-díjat, amelyet pénteken a Szegedi Nemzeti Színházban vett át.

2024. Augusztus 31. 08:39, szombat | Életmód

A világ legjelentősebb 200 földtani örökségi helyszíne közé választották a Bakony-Balaton-felvidék egykori vulkáni mezőjét

A Nemzetközi Földtudományi Unió (IUGS) a világ legjelentősebb 200 földtani örökségi helyszíne közé választotta a Bakony-Balaton-felvidék plio-pleisztocén kori freatomagmás monogenetikus vulkáni mezőjének fordított tájképét

2024. Augusztus 29. 13:42, csütörtök | Életmód

Megkezdődött a szarvasnász, országszerte zeng az erdő

Alkonyattól pirkadatig zeng az őszi erdő, megkezdődött a gímszarvas bikák násza.

2024. Augusztus 28. 14:07, szerda | Életmód

Körültekintést kér a borkészítőktől a Nébih a mustgáz miatt

Elkezdődött a szüreti időszak, a borkészítőknek figyelniük kell a pincéikben a mustgázképződés veszélyeire - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.