Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Március 26. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jótékony sötétség

Jótékony sötétség

Kihunynak egy órára a fények március 26-án, szombaton este 131 ország 4600 városában – ezzel az energiatakarékos életmódra, a tudatosabb energiafogyasztásra hívják fel a figyelmet a résztvevők.


A Föld Órája a legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akció, amelyet a WWF koordinál. A mozgalom öt éve Ausztráliából indult világhódító útjára, Magyarország 2008 óta részese az eseménynek. Budapesten idén is lekapcsolják – többek között – a Lánchíd, a Vár, a Hősök tere és a múzeumok díszkivilágítását, s most először a repülőtér is leoltja jelzőfényeit az egyik régi kifutópályáján, melyek összteljesítménye körülbelül 84 000 Watt, fényük pedig akár húsz kilométerről is látszódik.


2010-ben 1,3 milliárd ember csatlakozott a világméretű akcióhoz. Az idei eseményt 60+ címmel hirdették meg, ezzel is jelezve, hogy a március 26-i globális villanyoltáson túl az év többi napján is kerüljük az energiapazarlást, s tartsuk szem előtt bolygónk jövőjét -tájékztatott a KossuthRádió.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére