Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Február 03. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Megújult: eddig 300 ezer embernek segített hitelt választani

Megújult: eddig 300 ezer embernek segített hitelt választani

Megújult és keddtől elérhető a hitel- és lízingtermék-választó program új, bővített tartalmú változata a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) honlapján. A program kizárja a hibalehetőséget, vagyis a korábbi verzión

A PSZÁF nagyjából fél évvel ezelőtt indította el a hitel- és lízingtermék-választó programot internetes oldalán. A fogyasztók mintegy 200 hazai pénzügyi intézmény fogyasztási-, lakáscélú, illetve szabad felhasználású finanszírozási konstrukcióját ismerhetik meg és hasonlíthatják össze. A kedden elindult, kibővített program az eddiginél jobban segíti az ügyfelek tájékozódását. A korábbi verzióba az adatszolgáltatók manuálisan töltötték fel naprakész adataikat a táblázatokba, mostantól azonban egy egyszerűsített webes felületen történik a kitöltés. A módosítás lényege, hogy ne hibázhassanak az adatszolgáltatók. Míg korábban a program nem utasította vissza a hibás adatokat, addig a megújult változatban már nem lehet rosszul feltölteni azokat. A fogyasztók azt érzékelhetik, hogy csakis pontos, megbízható információk jelennek meg valamennyi hitel- és lízingkonstrukció esetében – mondta el a Független Hírügynökségnek Binder István, a PSZÁF szóvivője.

A megújult programban újdonság, hogy február 1-jétől a gépjárműlízing, valamint lakáscélú finanszírozás mellett valamennyi ingatlan célú, például az üdülőkre vonatkozó finanszírozási konstrukció is megtalálható. Emellett az ügyfelek tájékozódhatnak a számlahitelekről, fogyasztási hitelekről, jelzáloghitelekről, a megtakarítás fedezete melletti hitelekről és a hitelkártyákról is. A programban ezeken a területeken is vannak bővítések, mert a pénzügyi intézmények közzétettek korábban nem publikált adatokat is. A rendszer február 15-e után tovább bővül, amikor a fióktelepek adatai is megjelennek majd az internetes oldalon. Ezek eddig egyáltalán nem szerepeltek benne – tette hozzá a szóvivő.

A PSZÁF adatai szerint a a hitel- és lízingtermék-választó programot az elmúlt félévben csaknem 300 ezren használták, ami óriási szám. Az érdeklődés azt jelzi, hogy ezt a lehetőséget az ügyfelek alapvető tájékozódási pontként kezelik – mondta Binder István. A felügyelet ezért úgy döntött, hogy a jövőben újabb, hasonló rendszereket indít. Már elkezdődött egy betétkereső és - választó, illetve egy hitelintézeti számlakereső-választó program előkészítése. A PSZÁF tervei szerint ezek idén, illetve a jövő év első felében indulhatnak el.

A PSZÁF hitel- és lízingtermék-választó programja a felügyelet fogyasztóvédelmi honlapján érhető el. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.