Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Január 31. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Nem ajánlott úticél Egyiptom

Nem ajánlott úticél Egyiptom

Nem javasolja a Külügyminisztérium a kiutazást a napok óta tartó tüntetéssorozat miatt négy egyiptomi nagyvárosba, Kairóba, Alexandriába, Luxorba és Szuezbe. Azoknak, akik nem tudják elhalasztani útjukat, a tömegdemonstrációk elkerülés

- A Külügyminisztérium az egyiptomi helyzet romlása miatt, az egyes, az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolt Egyiptomban négy várost, ezek Kairó, Alexandria, Luxor és Szuez. Hangsúlyozzuk ugyanakkor továbbra is, hogy a nem feltétlenül szükséges és indokolt egyiptomi utazásokat lehetőleg halasszák el, addig ameddig a helyzet nem normalizálódik. Akinek viszont az utazására halaszthatatlan ügyben mégis szüksége van. Azokat arra kérjük, hogy tanúsítsanak fokozott körültekintést és óvatosságot és egész Egyiptomban következetesen kerüljék el a tömegdemonstrációk helyszínét - mondta a hírTV-nek Pataki Eszter, a Külügyminisztérium sajtófőnöke.

Az utazási irodák nem indítanak szervezett kirándulásokat azokba az egyiptomi nagyvárosokba, ahol a tüntetések zajlanak. Aki mégis befizette a pénzt, az visszakapja a kirándulás árát. Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője a Hír Televíziónak elmondta: a téli időszakban egyébként is csak az üdülő övezetekbe szerveznek utazásokat és onnan indítanak kirándulásokat az említett térségekbe. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.