Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Február 02. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Új generációs Rába termékek a buszpiacnak

Új generációs Rába termékek a buszpiacnak

A Rába stratégiájának megfelelően új, saját fejlesztésű termékekkel bővítette buszpiaci termékpalettáját. A busz futóművek most kifejlesztett második, tárcsafékes generációja a városi tömegközlekedésben egyre nagyobb hangsúlyt k

A Rába közel 40 éve van jelen futóműveivel a buszpiacon. A nyugat-európai tendenciákhoz hasonlóan a régióban, Kelet-Európában és a FÁK országokban - mely területeken a társaság hagyományosan jó beszállítói pozícióban van - is emelkedő tendenciát mutat az alacsony padlós járművek aránya az újonnan forgalomba kerülő buszok piacán. Az alacsonypadlós járművek futóműveinek egyszerre kell megfelelni a padlómagasság, az átjárható utastér és terhelhetőség iránti szigorú elvárásoknak.

Az alkatrész és a futómű üzletágban elvégzett párhuzamos termékfejlesztés révén a Rába üzletágai komplex megoldást kínálnak e szektor szereplői számára. A 2010-ben lezajlott fejlesztési folyamat eredményeképpen a megvalósított megoldások a részpiacot jellemző elvárásoknak megfelelően 'polcról levehető termékként' rendelkezésre állnak, illetve egy-egy konkrét specifikációnak megfelelő finomhangolást követően azonnal gyártásba kerülhetnek.

A tárcsafékes futómű fejlesztés már a tavaly alapított Rába Fejlesztési Intézet és a konstrukciós csapat közös munkájaként jött létre, figyelembe véve a korábbi tapasztalatokat és a majdani elvárásokat. Az új - Herend elnevezésű - üléstípust a városi és elővárosi tömegközlekedés jövőbeni igényeire szabták. Az új gyártási technológiának köszönhetően az ülés a piaci tendenciákhoz alkalmazkodva közel 40 százalékkal kisebb súlyú és az ergonómiai szempontoknak is messzemenően megfelel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni