Városlista
2024. április 24, szerda - György

Blog | Egy ingatlanos naplója

2019. Április 02. 10:11, kedd

Kiderült mennyi lakást vettek már idén a magyarok! 6.rész

Kiderült mennyi lakást vettek már idén a magyarok! 6.rész

Erőteljes vásárlási kedv a hazai ingatlanpiacon!

Szakértők ismét közreadták a havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 márciusában, országosan 13 689 ingatlan adásvétel bonyolódott. Ez az érték 2 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakánál, az év első három hónapjában pedig közel 37 ezer lakás cserélt már gazdát.


Továbbra sem csökken az ingatlant vásárlók száma, idén márciusban a tavalyi értékhez képest 250-nel több lakás cserélt gazdát. Az első negyedévben így közel 37 ezer tranzakció zajlott a lakáspiacon, amely megközelítőleg megegyezik a tavalyi év első negyedéves mutatóival. Továbbra is erősödő ingatlanpiaci keresletre számíthatunk, amelyre kedvező hatással lehetnek a kormányzat családtámogatási lépései.

Kamatmentes babaváró hitel: a felépülő hitelállomány jelentős hányada piaci hitelfelvételt válthat ki, a helyettesítési hatás a nagyösszegű személyi hitelek és a lakáshitelek szegmensében jelentkezhet.

A kamattámogatott CSOK-hitel kiterjesztése a használt lakások vásárlására és a 35 milliós CSOK-értékhatár (használt lakásokra) eltörlése.

Falusi CSOK: a legmagasabb, 10 millió forintos támogatási összegnek legfeljebb a fele használható vásárlásra, a fennmaradó részt felújításra vagy bővítésre lehet fordítani. A bejelentett intézkedés mintegy 2400 települést érinthet,Tekintettel az igénybevételi kör korlátaira, valamint arra, hogy az érintett településeken az ingatlanok 64 százaléka 5 millió forint alatt cserél gazdát.

Jelzáloghitel-elengedési program.

További információkért keressen bizalommal!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2019. Április 05. 06:25, péntek | Egy ingatlanos naplója

Használt lakásokra is felvehető lesz az ingyen 10 millió júliustól! 8.rész

A döntés megszületett!

2019. Április 03. 07:39, szerda | Egy ingatlanos naplója

Ez vár ránk a következő években a lakáspiacon! 7.rész

Kinyílt a titok szelencéje!

2019. Március 26. 18:57, kedd | Egy ingatlanos naplója

Vajon elszabadul a pokol a lakáshiteleknél? 5.rész

Kik a leginkább érintettek? Miért?