Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 22. 18:00, csütörtök | PR

... és kizöldül a tető!

... és kizöldül a tető!

Magyarországon is egyre több tető kap új funkciót: kizöldül, kertté lesz!

Környezetünk, főleg a nagyvárosok külalakja, klímája barátságosabbá, egészségesebbé, szebbé válik attól, ha betontengerek helyett növények veszik körül, hiszen jótékony hatást gyakorolnak közérzetünkre és az épületekre is.

A zöldtető előnyei: télen szigeteli, nyáron hűti az épületet, kiválóan hasznosítja a lehulló csapadékot, csökkentve ezáltal a csatornahálózat leterheltségét is. Javulhat a levegő minősége, páratartalma, és nem utolsó sorban új életteret kaphatunk, kis teraszt, kertet alakíthatunk ki magunknak a nagyvárosi környezetben.

Két győri építész szakember, Csizmadia Péter és Varga Gábor 17 éve álmodta meg és fejlesztette ki a DIADEM® zöldtető-rendszereket. Azóta egész Európában alkalmazzák az általuk létrehozott megoldásokat, például Londonba, az Olimpiai Falu építéséhez is szállítottak anyagot.

Épített környezetbe zöldet vinni több módon is lehet. Az APP Kft. csapata alkotta meg Magyarország egyik legnagyobb zöldtetős rendszerét, ami Csepelen található. A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen mintegy 24 000 m2 DIADEM® rendszerű zöldtető felületet alakítottak ki.

A győri cég jóvoltából a belvárosi Petőfi Sándor Művelődési Ház is lélegzethez jutott, és Nyúlon, a Hefter csarnok tetejét is virágzó növényzet borítja. A győri Leier City Center exkluzív zöld környezete is a cég technológiáját dicséri. Az eredmény magáért beszél, hangulatos növénymező keletkezett az üres, hangos tetők helyén.

Ha nem is lehet csupán néhány szóban bemutatni a rendszert, azt fontos tudni, hogy van extenzív zöldtető, ami elsősorban ökológiai védőréteg. Van a fél intenzív, ami csodaszép zöld és járható, az intenzív teljes kert funkciót eredményez, a robusztus intenzív pedig a talajszinten biztosít teljes értékű kertet.

A DIADEM® csapatának kezei nyomán megbokrosodnak a tetők, s nem is kell gyárigazgatónak lennünk ahhoz, hogy megengedhessük magunknak az oázist, csupán fel kell ismerni a tetőnkben rejlő lehetőséget!

A megoldásokról, szerkezetekről érdeklődjön az APP Kft.-nél, ahol az udvarias kollégák készségesen nyújtanak segítséget Önnek.

Telefon: 96/512 910
E-mail: info@zoldteto.hu
Web: www.zoldteto.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.