Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2016. Október 12. 17:56, szerda | Helyi
Forrás: mti

Győr-Sopron-Ebenfurt Vasút menetrendje a Google Maps-ben

 Győr-Sopron-Ebenfurt Vasút menetrendje a Google Maps-ben

A MÁV-Start és a Győr-Sopron-Ebenfurt Vasút (GYSEV) belföldi menetrendje bekerült a Google Térkép online útvonaltervező rendszerébe - jelentették be kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Heal Edina, a Google magyarországi vezetője kiemelte: 2007 óta szolgáltatnak tömegközlekedési adatokat, a Google Térkép funkció 64 ország mintegy 20 ezer városában, több mint 3 millió állomás közlekedési információit tartalmazza. Magyarországon a budapesti, miskolci, debreceni és pécsi helyi tömegközlekedés adatai érhetők el ily módon. Rendszerüket világszerte naponta egymilliárdan használják számítógépen és mobiltelefonon keresztül.
Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, a GYSEV elnöke hangsúlyozta, a vasúttársaság fejlesztéseivel egyre több információt juttat el az utasokhoz, a Google-lal való együttműködés ezt a lehetőséget bővíti. Abban bíznak, hogy egyre több külföldi turista veszi igénybe a magyar vasút belföldi szolgáltatásait, és ebben segítik őket a globális információs hálózatba került magyar vasúti adatok.
Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik az utastájékoztatást és a jegyértékesítési rendszert. A Google Térkép utazástervező rendszere a megadott úti cél optimális elérhetőségét mutatja, és egy kattintással megoldható a jegyvásárlás is.
Kérdésre válaszolva Csépke András közölte: a vasúttársaság Elvira internetes menetrendi keresőrendszere a továbbiakban is működni fog, az ottani információk a napra kész információk szélesebb spektrumát biztosítják, például a vonatközlekedés pontosságáról is adnak tájékoztatást.


gpe \ guz \ gte

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 09:14, kedd | Helyi

A harmadik legjobb magyar intézmény lett a Széchenyi István Egyetem az Európai Egyetemi Játékokon

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Debrecenben és Miskolcon megrendezett Európai Egyetemi Játékokon.

2024. Július 30. 08:13, kedd | Helyi

A győrszentiváni önkéntes tűzoltók is kaptak támogatást

Hétszázezer forint támogatást nyert el a katasztrófavédelem pályázatán a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, üzemeltetésre pedig 128 ezer forinthoz jutottak hozzá egy polgári védelmi kiíráson.

2024. Július 30. 07:12, kedd | Helyi

Osztalékfizetéseket ellenőriztek a Győr-Moson-Sopron vármegyei NAV revizorai

A revizorok összevetették a cégek beszámolóit, a NAV rendszereinek adatait és vizsgálták a taggyűlési határozatokat is.

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.