Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 19. 18:31, hétfő | Helyi
Forrás: V

\"Irgalmasság\", az Art World Hungary Egyesület kiállítása

  \

Az Art World Hungary Egyesület tagjai, kiegészülve osztrák alkotótársakkal, bemutatják új, az IRGALMASSÁG témában készült műveiket az Ars Sacra fesztivál keretében.

Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. Célunk a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet eszközeivel segíteni Európát, hogy vissza- találjon gyökereihez, a zsidó-keresztény értékekhez.
Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi és irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség.

Az Art World Hungary Egyesület – Andorfi Rozália, Borbély Károly, Csurák Erzsébet, Kovács Ildikó, Kurcsis László, Kustán Melinda, Lipovics János, Malasits Zsolt, Mózes László, Varga György – tagjai, kiegészülve osztrák alkotótársakkal, bemutatják új, az IRGALMASSÁG témában készült műveiket.

A kiállított művek a kegyelem és az irgalmasság fogalmak szakrális tartalmaira koncentrálnak. Az Art World Hungary Egyesület autonóm alkotói egyéni művészi programjuknak megfelelően reflektálnak Ferenc pápa, az Irgalmasság szentévét megnyitó szentmise homíliájában elhangzott szavaira, gondolataira.
A Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárban található történeti tárgyak, iparművészeti remekek ezen kiállítás alkalmával kortárs alkotók, festményeivel, grafikáival, textiljeivel, kerámia, üveg és bronz plasztikáival együtt nyújtanak különleges élményt a látogatóknak. A meghirdetett időpontokban az egyesület művészei beavató tárlatvezetés keretében kalauzolják a látogatókat a képző- és iparművészeti alkotások közt, sok háttér információval szolgálva, némi betekintést engedve az alkotói folyamatokba.

Tárlatvezetés: 2016. szeptember 23. , 24. , 25., időpont: 15:00 – 16:00 óra

NYITVA 10:00-16:00

HELYSZÍN Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár
CÍM 9021 Győr, Káptalandomb út 25.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.