Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 19. 16:02, szerda | Külföld

Kamionnal ütközött a Railjet

 Kamionnal ütközött a Railjet

Parndorf és Zurndorf között RJX62-es számú vonat kamionnal ütközött. Az osztrák vonalon jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni - írja a Mávinform közösségi oldalán.

Az osztrák vasút nem fogad és nem indít vonatokat Hegyeshalom határállomásnál. A Bécs felől érkező vonatok jelentős késésével kell számolni. A Budapest-Keleti pályaudvarról induló nemzetközi vonatok Hegyeshalomnál várakoznak majd. A Győr-Bécs, illetve Bécs és Győr közötti EuRegio vonatjáratokat nem érinti a korlátozás, de hosszabb menetidővel közlekednek - számoltak be.

Az rj 64-es számú müncheni vonat utasait Hegyeshalomtól Bécsig pótlóbuszokkal szállítja el az osztrák vasút. Bécs felől az rj61-es vonat utasai pótlóbuszokkal érkeznek Hegyeshalomra, onnan a Keleti pályaudvarig railjet vonattal utazhatnak. A Keleti pályaudvarról 15:40-kor München Hbf felé induló rj68-as számú vonat a belföldi szakaszon két FLIRT motorvonattal közlekedik. Útközben azonban egy alkalmas állomáson az utasok átszállnak majd egy Hegyeshalom felől érkező üres railjet vonatszerelvénybe, s azzal folytatják útjukat.

Forrás: Mávinform; gyorplusz.hu

Kép: Illusztráció - Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).