Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Február 19. 16:02, szerda | Külföld

Kamionnal ütközött a Railjet

 Kamionnal ütközött a Railjet

Parndorf és Zurndorf között RJX62-es számú vonat kamionnal ütközött. Az osztrák vonalon jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni - írja a Mávinform közösségi oldalán.

Az osztrák vasút nem fogad és nem indít vonatokat Hegyeshalom határállomásnál. A Bécs felől érkező vonatok jelentős késésével kell számolni. A Budapest-Keleti pályaudvarról induló nemzetközi vonatok Hegyeshalomnál várakoznak majd. A Győr-Bécs, illetve Bécs és Győr közötti EuRegio vonatjáratokat nem érinti a korlátozás, de hosszabb menetidővel közlekednek - számoltak be.

Az rj 64-es számú müncheni vonat utasait Hegyeshalomtól Bécsig pótlóbuszokkal szállítja el az osztrák vasút. Bécs felől az rj61-es vonat utasai pótlóbuszokkal érkeznek Hegyeshalomra, onnan a Keleti pályaudvarig railjet vonattal utazhatnak. A Keleti pályaudvarról 15:40-kor München Hbf felé induló rj68-as számú vonat a belföldi szakaszon két FLIRT motorvonattal közlekedik. Útközben azonban egy alkalmas állomáson az utasok átszállnak majd egy Hegyeshalom felől érkező üres railjet vonatszerelvénybe, s azzal folytatják útjukat.

Forrás: Mávinform; gyorplusz.hu

Kép: Illusztráció - Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra