Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Szeptember 09. 12:26, péntek | Helyi sport
Forrás: CMB CARGO UNI GYŐR, Fotó: Illyés Tibor / MTI

Kovacevic: Győrről a szeretet jut eszembe

 Kovacevic: Győrről a szeretet jut eszembe

Natasa Kovacevic már nem gondol a balesetre, csakis előre tekint, s az új feladatával szeretne megbirkózni. Mint azt elmondta, nem lesz könnyű dolga, mert gyakorlatilag nulla tapasztalata van.

"Ha meghallom Győr nevét, csak és kizárólag a szeretet jut eszembe. Mintha hazaérkeznék ide, a klub olyan szinten ápolja az elhunytak emlékét, mely nem mindennapi. Nagy dolgonak tartom, hogy évről évre van emlékmeccs, bár nyilván az lenne a legjobb, ha nem ilyen miatt kellene mérkőzni - kezdte a játékos, aki tavaly egy speciális protézissel visszatért ugyan a pályára, de a szezon végén hivatalosan is befejezte pályafutását. Legalábbis a pályán, azon kívül viszont nem szakadt el a kosárlabdázástól.

"Sőt, kimondottan nagy feladatom van, hiszen huszonkét évesen a klub női szakágáért felelek. A csapatunk nagyon fiatal, a többség még húsz éves sincsen, de három fronton, a szeb bajnokságban és kupában, valamint az Adria Ligában kell helytállnia, ami legalább olyan kihívás lesz a játékosok számára, mint nekem ez a munka" - folytatta Natasa Kovacevic, aki nem álmodik és nem is nagyon gondol már a 2013. szeptember 7-én történtekre.

"Ha csak emészteném magam, s befordulnék, akkor sem lehetne ezt a tragédiát visszacsinálni. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy előretekintsek a jövőbe, illetve megéljem a ma pillanatait" - mondta végezetül Natasa, aki a szünetben pályára lépett, ekkor írta alá Fűzy Andrással, a győri klub társadalmi elnökévek azt a két klub közötti stratégiai megállapodást, mely szakmai együttműködésről, közös rendezvények szervezéséről, játékosok kölcsönadásáról, utánpótlásképzésről szól. A - most már egykori - játékos a győri klubtól egy sálat és egy mezt is kapott.

Az igazi meglepetést a harmadik negyedre tartogatták a résztvevők, ekkor az egyik győri időkérésnél Natasa Kovacevic a győri csapatban ment fel a pályára, Fűzy András pedig átadta Natasának a klub örökös tagságát jelképező díjat. Vastaps, meghatódottság, ezek jellemezték a következő perceket.

A meccsről is pár szó essék: a fiatal belgrádi csapat nagyon ügyesen játszott, alaposan megnehezítette a zöld-fehérek dolgát, de végül azért csapatunk 82-62-re győzött.

CMB Cargo-UNI Győr-Crvena Zvezda 82-62 (26-24, 16-16, 29-12, 11-10)

UNI Győr: Kiesel 2, Laklóth 2, Paleniková 8/3, Hruscaková 18, Goree 22. Cs.: Varga Zs. 7, Szabó P. 14, Horváth K. 5/3, Simon A. 2, Kovács V. 2. Edző: Völgyi Péter.

Az emlékmeccs előtt az utánpótlás legjobbjait is köszöntötte a klubvezetés. Az U11-eseknél Suga Kata és Sági Krisztina, az U12-eseknél Ferenczi Kata, az U13-asoknál Milkovics Réka, az U15-ösöknél Rácz Karolina, az U17-eseknél Baffy Fanni, az U19-eseknél Horváth Krisztina, az U23-asoknál Török Barbara kapta az elismerést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.