Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Augusztus 03. 23:31, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI

Világbajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott

 Világbajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott

Világbajnok lett a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely a Barcelonában zajló vizes vb-n a szombat esti döntőben 8-7-re nyert Montenegró ellen.

Benedek Tibor együttese fantasztikusan kezdett, a második negyed elején már 3-0-ra vezetett, de a rivális nem adta fel, a harmadik játékrészben utolérte a magyar együttest. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, de mindannyiszor a magyarok szereztek vezetést, utoljára Szivós góljával, alig több mint egy perccel a vége előtt, és ekkor Montenegró már nem tudott egyenlíteni.

Magyarország hat ezüst- és egy bronzérem mellett 1973 és 2003 után harmadik aranyát szerezte meg a vb-k történetében, és ezzel a legeredményesebb nemzetté vált az olaszokat megelőzve. A magyarok legutóbb 2007-ben állhattak dobogóra, akkor a második helyen végeztek.

MTI Fotó: Kovács Anikó

Címkék: világbajnokság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.