Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Február 10. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

10 éves az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny Győrött

10 éves az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny Győrött

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és Szakkollégiuma 10 évre visszanyúló hagyományt teremtett az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) létrehozásával.

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny célja, hogy egy magyarországi vagy magyar vonatkozású pénzügyi probléma megoldása során a versenyen résztvevő leendő közgazdászok számára lehetőséget nyújtson az iskolapadban megszerzett tudásuk gyakorlatban való kamatoztatására, a csapatszellem erősítésére, kommunikációs képességeik és kreativitásuk fejlesztésére, illetve arra, hogy felmérhessék, hogy egy összetett pénzügyi probléma felmerülésekor mennyire képesek átlátni az összefüggéseket, az egyes szakterületek összekapcsolódását.
A verseny megszervezésének gondolata és a fentiekben olvasható küldetése 2002-ben a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium két végzős hallgatója, Dinnyés Róbert és Szabó István fejében fogalmazódott meg. A Széchenyi István Egyetem néhány oktatója a kezdeményezés mellé állt, s igyekezett minden támogatást megadni az ötletgazdáknak, illetve a verseny szervezőjévé vált Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumnak.

Az OPEV mára országos szintű versennyé, s a hazai felsőoktatás egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvényévé nőtte ki magát, melynek színvonalas megszervezése és lebonyolítása nemcsak a Szakkollégium, hanem a győri egyetem Gazdaságtudományi Kara számára is kihívást jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.