Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Január 17. 15:55, péntek | Bulvár

10 nappal a díjátadó előtt menesztették a Grammy-akadémia elnökét

10 nappal a díjátadó előtt menesztették a Grammy-akadémia elnökét

Tíz nappal a Grammy-díjátadó gála előtt eltávolították posztjáról Deborah Dugant, az amerikai lemezakadémia első női elnökét.

Tíz nappal az idei Grammy-díjátadó gála előtt eltávolították posztjáról Deborah Dugant, az amerikai lemezakadémia első női elnökét, aki alig öt hónapja vette át a pozíciót elődjétől. Az akadémia közleménye szerint Dugant kényszerszabadságra küldték, miután felmerült a gyanú, hogy nem megfelelően végezte vezetői feladatait.

Dugan Neil Portnow korábbi elnököt követte a poszton, aki 2018-ban nagy vitát váltott ki azzal a megjegyzésével, hogy a női előadóknak többet kellene tenniük, ha azt akarják, hogy díjazzák őket a Grammyn. Dugan a The Recording Academy első női elnöke lett, és egy interjúban „a bolygó legjobb állásának” nevezte a munkáját.

A lemezakadémia közleményében azt írta: „figyelembe véve a lemezakadémia kuratóriumának aggályait, köztük a lemezakadémia egyik vezető tagjával kapcsolatban felmerült állítólagos kötelességmulasztás vádját, az igazgatóság adminisztratív szabadságra küldte a lemezakadémia elnökét és vezérigazgatóját, Deborah Dugant, és ez az intézkedés azonnal hatályba lép”.

A testület két független szakértőt is felkért, hogy vizsgálatot folytassanak a felmerült gyanúval kapcsolatban. A vizsgálat lezárásáig pedig Harvey Mason Jr. helyettesíti Dugant. Mason csütörtökön e-mailben biztosította a lemezakadémia tagjait arról, hogy a „Grammy-díjátadó és az azzal kapcsolatos események a korábbi terveknek megfelelően zajlanak majd”. A 61 éves Dugan korábban ügyvéd volt, és Bono jótékonysági szervezetét, a Redet is vezette.

A 62. Grammy-díjátadó gálát január 26-án rendezik meg a Los Angeles-i Staples Centerben. A ceremónia házigazdája Alicia Keys lesz. A műsorban szerepel majd Billie Eilish, Camila Cabello, Bonnie Raitt, a Jonas Brothers, Demi Lovato és Rosalía is.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/2019 Getty Images/Joe Buglewicz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.