Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Február 20. 16:02, kedd | Helyi

104 éves nénit köszöntöttek Győrben

104 éves nénit köszöntöttek Győrben

Születésnapja alkalmából köszöntötte Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata is a 104 éves Iván Jánosné Erzsi néni, aki lányaival az alpolgármestert.

Erzsi nénit nádorvárosi lakásában látogatta meg dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Borsi Róbert önkormányzati képviselő és újságírók, hogy a város nevében felköszöntsék az egyik legidősebb győri lakót.

Az idős hölgy felelevenítette gyerekkorát, Vasváron nevelkedett tisztes szegénységben nyolc testvérével együtt. Mindig rengeteget dolgozott, a munka szeretetét szüleitől kapta, s úgy érzi, ez az, ami a mai napig élteti. Ez lehet szerinte a „titok”, az ő hosszú életének titka.

Lányai korábban mesélték, mielőtt iskolába vitte őket, már kint volt a mezőn, utána újra munkába állt, éjjel főzött és mosott a családra, de arra mindig volt ideje, hogy a gyerekek elé menjen az iskolába, hogy együtt lehessenek. Győrbe '61-ben került a család, Erzsi néni a Keksz- és a Richards gyárban dolgozott, nyugdíj után pedig a Kesztyűgyárban tevékenykedett még több mint öt évig.

Erzsi néni egy ideje rosszul lát, nagyothall és az ízületei sem a legjobbak már, de sokat mosolyog, s a memóriája is jól működik. Két lányától, két unokájától és a hat dédunokájától rengeteg szeretet kap. Az évfordulókon mindig összejön a nagy család, nyáron pedig az egyik dédunokája lakodalmában is éjjelig a szeretteivel volt, s minden idősnek azt kívánja, hogy így bánjanak velük, mint ahogy Erzsi nénivel is a gyerekek.

Forrás: gyorplusz.hu

Írta: Zoljánszky Alexandra
Fotó: Kun Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák