Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 16. 18:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

114 milliót sikkasztott ügyfeleitől egy kecskeméti ügyvéd

114 milliót sikkasztott ügyfeleitől egy kecskeméti ügyvéd

Vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy volt ügyvéd ellen, aki 2015 és 2017 között 15 ügyfelétől több mint 114 millió forintot sikkasztott el - közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Nánási László közleményében azt írta, a kecskeméti ügyvéd ingatlanok adásvételénél és tehermentesítésénél működött közre okiratszerkesztő és letétkezelő ügyvédként, 15 esetben azonban az ügyfél pénzét nem a megbeszélt célra fordította, hanem elsikkasztotta, és szerencsejátékokra költötte.

A vádlott rendszeres haszonszerzés céljából megszegte hivatásbeli kötelezettségeit, és ügyfeleinek jogtalan hátrányt okozott. A legkisebb elsikkasztott összeg 250 ezer, a legnagyobb 25 millió forint volt.

Öt, már kifizetett ügyfélen kívül a többi kártérítést kért - tette hozzá.

A vádlott 2017 augusztusában feleségének kecskeméti lakását is el akarta zálogosítani, ezért hamisította felesége aláírását, majd a hamis okiratot benyújtotta az illetékes járási hivatalhoz. A feleség bejelentése miatt sikerült megakadályozni, hogy a lakás elvesszen - olvasható a közleményben.

Az ügyvéd 2017 augusztusában kamarai tagságának megszüntetését kérte, és az ügyvédi névjegyzékből is törölték.

Az előzetes letartóztatásban lévő volt ügyvédet az ügyészség 15 rendbeli ügyvédi visszaélés, 15 rendbeli, üzletszerűen elkövetett sikkasztás, valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére