Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2018. Június 03. 08:20, vasárnap | Helyi
Forrás: cegarculat.hu

12+ ingyenes grafikai eszköz a vonzóbb vizuális marketinged érdekében

12+ ingyenes grafikai eszköz a vonzóbb vizuális marketinged érdekében

A vizuális elemek többet érnek a szavaknál

Ahogy az alcímben már írtuk, egy kép többet ér ezer szónál. Vagy legalábbis hatvan-ezerszer gyorsabban tudjuk feldolgozni őket, mint a szavakat. Ha szeretnéd felhívni magadra a célközönséged figyelmét, akkor itt az ideje, hogy elkezdj képekben kommunikálni. Nem mindenki ért a Photoshophoz, illetve nem mindenki szeretne előfizetést fenntartani, hogy néhány képet megszerkesszen felületeire.

A képeket tartalmazó tweeteknek 94%-kal nagyobb az esélyük arra, hogy valaki megosztja őket, mint a szövegeseknek. A képeket tartalmazó blogok is sokkal érdekesebbnek bizonyulnak, mint a száraz, illusztráció nélküli szövegek.
Már közöltünk cikket az ingyenes képlelőhelyekről (http://cegarculat.hu/igy-lesz-jogtiszta-keped-ingyen-az-internetrol/), így jelen írásunkban összegyűjtöttünk néhány ingyenesen és egyszerűen használható eszközt, amellyel kreatívan feldobhatod vizuális kommunikációdat.

1. BeFunky – Képszerkesztés amilyen egyszerűen csak lehet
Egy olyan online eszközről beszélhetünk, amellyel könnyedén szerkesztheted, javíthatod fotóidat. Azonnal tudod menteni .jpg és .png formátumban saját gépedre, de oszthatod a közösségi felületeidre és felhőbe is. Kollázst készíthetsz, különféle effektekkel teheted őket érdekesebbé. A designer részében már fizetős rész is került, ahol template-ből lehet egyszerű, de normális szórólapokat készíteni. Egyetlen gombnyomással feltölthetsz a BeFunky szerkesztő-oldalára egy képet a számítógépedről, a Facebookról vagy egyéb közösségi oldalról. Ha olyan eszközt keresel, aminek használatához semmit nem kell letöltened, és amelyet egyszerűen használhatsz, ajánljuk figyelmedbe a BeFunkyt. Mellékesen regisztrálnod sem kell az egészhez, tehát kezd el használni azonnal! Egy hátrányát meg kell említeni mégpedig flash alapú, ami egyes oprendszereknél és böngészőknél problémás lehet.


2. Fotor és a Canva – Egyszerű képszerkesztők
Hasonló online eszközök, amelyekkel könnyen szerkesztheted, módosíthatod képeidet. Nagyon sok effekt lehetőséget tartalmaz, így a grafikáid teljesen új értelmezést nyerhetnek. Az ízléseden kívül másra nem lesz szükséged, mert különösebb grafikusi tudás egyikhez sem szükséges. Itt is lehetőséged van kollázs és a különböző felületekre optimalizált grafikák készítésére. Az elkészült grafikákat a gépedre, a tárhelyedre, a közösségi csatornáidra is feltöltheted elmentheted. Jellemzően nagyon jó tipográfiákat, szövegezéstípusokat készíthetsz. A Fotor oldala:
A Canva oldal: https://www.canva.com/

3. Pixlr – Szerkessz képeket határok nélkül
Az online szerkesztők egyik legjobbika. Nem a sablonok uralják, nem az előre elkészített grafikák, mert hogy ezek itt nincsenek. Ez egy teljes értékű grafikai program, amivel gyakorlatilag a felhasználók 95%-a minden nehézség nélkül elintézi a grafikai feladatait. Telepítés nem, viszont flash az itt is szükséges.
A teljesség leszűrhető a következő funkciókból is: korrekciós eszközök, szűrők, history szolgáltatás, fejlett rétegkezelés, eszközpaletta, méretezhető/mozgatható szerkesztési ablakok és paletták, maszkok és rétegstílusok, valamint külön rétegenként is menthető képformátum.
Létezik egyszerűbb szerkesztő, ami a Pixlr Express. Itt lecsupaszítva kapjuk meg a program funkcióit, mondjuk nem teljes kiépítettségben. Aki Instagram effektet szeretne a fotójára tenni, vagy egy gyönyörű kollázst készíteni, az válassza a online Pixlr-o-maticot. Utóbbi két szoftver iOS és Androidos mobilokra is letölthető.

4. Photo! Editor – Szerkesztés nagyon nagy lehetőségekkel
Egy fantasztikus díjnyertes képszerkesztő program. Ma mindenkinek van digitális fényképezőgépe, ha máshogy nem is: a mobiljában, ezért ha utómunkára van szükséged, ez az online képszerkesztő meg fogja oldani a problémádat.
Gyakorlatilag minden fontos dolog benne van, amire első körben szükséged lehet: pl. méretezés, vörös szem eltávolítás, élesítés, szín egyensúly, effektezés, szövegezés, keretezés, telítettség, retusálás, karikatúra. Rengeteg kiegészítő figurát lehet a grafikára szerkeszteni. Rosszat nem tudok róla mondani, egyszerű dolgokra effektezni tökéletes.

5. Piktochart – Ha infografikára van szükséged
Mielőtt még részletezzük az eszköz számos pozitív tulajdonságát, ismertetnünk kell egy definíciót.
Mit is jelent az infografika? A kép, a szöveg, valamint a rajz együttes alkalmazását, kombinációját takarja. Megmagyaráz, egyszerűen szemléltet és mindenekelőtt látványos. Érthetővé tesz fogalmakat, definíciókat.
Az infografika manapság nagyon divatos, de megalkotásához tervezőre, dizájnerre van szükség, nélküle a marketing szakember nem sokat tehet. Legalábbis addig, amíg meg nem ismeri a Piktochartot, amely sokkal egyszerűbbé teszi az alkotás folyamatát, és amellyel meglepően rövid idő alatt elképesztően látványos effektekkel tarkított infografikákat készíthet.
Megalkothatod nulláról a saját elképzelésedet, de az előre elkészített sablonok és témák közül is válogathatsz. Az eszköz használata rendkívül egyszerű, így hát ideális a kezdő dizájnerek, valamint a téma iránt érdeklődők számára. Válaszd ki a szöveg hátterét és méretét, a színeket, a szerkesztő oldalsó részében pedig képeket adhatsz az alkotásodhoz!

6. Forzen – Egyszerű és magyar
Nemrégiben találkoztam ezzel a magyar fejlesztésű webes alkalmazással. Hasonló a Canva-hoz, a különbség abban rejlik, hogy itt egy nyomdai kivitelező cég áll a háttérben. Ha valamit megtervezel benne, azt vágójelekkel a nyomdába is tudod küldeni kivitelezésre. Itt is létezik sok template, amit szövegileg és grafikailag is tudsz módosítani, de feltölthetsz saját fotóanyagot is a szórólapodhoz, plakátodhoz, névjegyedhez, Facebook és Google+ corveredhez. Ha gyorsan kell a szórólap, akkor jobb megoldást nem látok.

7. Recite This – A lenyűgözően egyszerű design eszköz
A Recite This ideális eszköz számodra, ha olyasvalamit keresel, amivel vonzóbbá teheted és képekké alakíthatod publikációidat a közösségi oldalakon, esetleg blogodat színesítenéd. Írd be saját szövegedet a Recite This oldalára és a program különféle javaslatokkal áll elő számodra. Válogass kedvedre, amíg megtalálod az ideális dizájnt! Az eredmény pedig nem marad el: a posztod sokkal érdekesebb, figyelemfelkeltőbb lesz.

A többi érdekes grafikai eszközért kattints a linkre:http://cegarculat.hu/12-ingyenes-eszkoz-a-vonzobb-vizualis-marketinged-erdekeben/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…

2024. Július 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Győrben fröccsel is lehet jótékonykodni

Különböző régiók boraiból készültek a fröccsök a Győri Rotary Fröccsnapokon.

2024. Július 25. 07:16, csütörtök | Helyi

Áll a bál Nagycenken, tiltakoznak az iskolaigazgató ellen

Kitört a botrány a nagycenki iskolában, ahol több mint 300 szülő petíciót írt alá annak érdekében, hogy ne nevezzék ki újabb öt évre az iskolaigazgató-nőt.

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.