Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Június 05. 14:29, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

12 ezren küzdenek az árvíz ellen

12 ezren küzdenek az árvíz ellen

Eddig 2300 embert kellett kitelepíteni az árvíz illetve belvíz miatt országosan, legtöbbjüket Borsod megyéből. A védekezésben összesen 12 ezren vesz részt, közülük 10 ezren ugyancsak Borsod megyében segítenek.

Országosan eddig 2300 embert kellett kitelepíteni az árvíz illetve belvíz miatt országosan, közülük kétezren Borsod megyeiek. A védekezésben 12 ezren vesznek részt, ebből 10 ezren Borsod megyében segítenek. Továbbra is itt a legkritikusabb a helyzet. Dobson Tibor, a miniszteri biztos, Bakondi György szóvivője elmondta: fel vannak készülve még több ezer ember ideiglenes elhelyezésére is. A védekező erők hétharmadát egyébként valamilyen szervezet - tűzoltók, rendőrök, katonák, a büntetés-végrehajtás emberei - illetve önkéntesek, míg egyharmadát a lakosság teszi ki.


Borsod megyében összesen 131 településen folyik a védekezés, ebből 46 esetében intenzíven. Ebben a megyében összesen 15 olyan település van, amelyet közvetlen veszély fenyeget. A legtöbb feladat a Bódva és a Hernád mentén van, itt ugyanis várható további árhullám. Felsőzsolca 70 százaléka van víz alatt a helyiek szerint - a település utcáit hajnalban árasztotta el a Bódva. A Hír Televízió tudósítójának beszámolója szerint folyamatos az árvíz elleni védekezés, az elárasztott utcákból menekítik az embereket, háziállatokat. A mentésbe a honvédség is bekapcsolódott. Hajnalban 3-4 vályogház is összedőlt a településen, a lakóknak nem esett bajuk.


Helikopterek is segítik az árvíz elleni védekezést Gesztelyen, ahol korábbi hírek szerint több ház megroggyant és bármikor összedőlhet.

Borsodon kívül Nógrád megyében, különösen Pásztó, Hasznos és Ipoly térségében van szükség intenzív védekezésre, de Baranya, Pest és Bács-Kiskun megyében is nagy erőkkel zajlanak a munkálatok.

(hírTV, FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.