Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 11. 06:10, szerda | Külföld

1300 ügyfél bankkártya adatait megjegyezve lopott pénzt egy pénztáros

1300 ügyfél bankkártya adatait megjegyezve lopott pénzt egy pénztáros

Yusuke Taniguchi egy tokiói üzletben dolgozott pénztárosként, a rendőrség pedig azzal vádolja, hogy nagyjából 1300 vásárló bankkártya adatait jegyezte meg, majd azokat különböző vásárlásokhoz fel is használta.

Taniguchi nagyjából 2600 dollárt lopott el a vásárlóktól úgy, hogy amikor bankkártyával fizettek, megjegyezte az adatokat, majd később leírta egy jegyzetfüzetbe. Összesen 1300-an eshettek áldozatul a 34 éves japán féfinak.

A rendőrség azt még nem tudja biztosra megmondani, hogy Taniguchi memóriája csak rövid távon ennyire jó, vagy akár évekre visszamenőleg is képes adatokat felidézni, de a nála lévő jegyzetfüzet arra enged következtetni, hogy csak néhány percig volt képes a fejében raktározni az adatokat.

Ennél azonban sokkal komolyabb bankkártyás csalás is történt már Japánban. 2016-ban egy bűnszervezet 1600 hamis bankkártyát készített egy bank ügyfeleinek ellopott adatait felhasználva. Később ezek segítségével 1400 bankautomatából összesen 13 millió dollárt loptak el mindössze két óra leforgása alatt.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - Photononstop/Eric Audras

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.