Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2010. Január 05. 14:08, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

13 évet kapott az élettársát agyonverő volt birkózó

13 évet kapott az élettársát agyonverő volt birkózó

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság azt a volt birkózót, aki másfél éve féltékenységből agyonverte élettársát Miskolcon. A férfi jelenleg is börtönben van, az elfogásakor ugyanis rátám

2008 májusában azzal gyanúsította meg a nőt, hogy az félrelépett a szomszédban lakó, mozgássérült férfival. Emiatt úgy döntött, hogy mindkettejüket alaposan helybenhagyja. Először a férfihoz rontott be, elvette tőle a járóbotját, amit szabályszerűen széttört a sértett fején, majd hazament és az élettársát is összeverte. A nőt amellett, hogy többször megütötte, mintegy 10-20 méteren át vonszolta a kertben, majd átdobta a szomszéd kertjébe a már eszméletlen nőt, aki rövid időn belül belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség ez alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg a volt sportolót, aki viszont azt állította, hogy nem akarta megölni az asszonyt. A bíróság azonban kimondta, hogy a vádlottnak szerint számolnia kellett volna azzal, hogy hatalmas erőfölénye miatt könnyűszerrel az élettársa halálát okozhatja; ez alapján első fokon 13 év fegyházra ítélte a férfit.

Az illetőt egyébként már a hétfői ítélethirdetésre is börtönből állították elő, az elfogásakor ugyanis rátámadott a rendőrökre is, ami már korábban másfél év szabadságvesztésre ítélték. A mostani ítélet még nem jogerős, a védelem ugyanis fellebbezést nyújtott be vele szemben, téves minősítésre hivatkozva, illetve enyhítés végett.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 12:14, szombat | Kék hírek

Eltűnt egy 16 éves lány, a rendőrség is keresi

Bebők Dóra Székesfehérvárról tűnt el, ha látta, hívja a rendőrséget!

2023. December 07. 13:44, csütörtök | Kék hírek

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cégre csapott le a rendőrség

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cég kerepesi telephelyére csapott le a rendőrség és a társhatóságok

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.