Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 05. 18:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

14 megyében folytatódik a szúnyogirtás

14 megyében folytatódik a szúnyogirtás

A héten 14 megye 276 településén, 76 ezer hektárnyi területen folytatódik a szúnyoggyérítés - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Elmaradt munkálatokat pótolnak a mosonmagyaróvári, a győri, a Csepel-szigeti, a szolnoki régióban és a dunaújvárosi régió egy részén, valamint a főváros két kerületében. Ezen kívül Komárom térségében, a Tisza-tónál, a Dráva mentén, valamint Békés és Csongrád megye számos településén lehet majd szúnyoggyérítést végző járművekkel találkozni - tartalmazza a közlemény.

A permetezés pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem weboldalán - tették hozzá.

Emlékeztettek arra, hogy az elmúlt héten 110 ezer hektáron, szintén 14 megyében folyt a védekezés. Ugyanakkor a július első napjait jellemző erősen szeles időjárás miatt a tervezett beavatkozásokat több településen is el kellett halasztani; ezeket a következő napokban pótolják.

A kifejlett szúnyogok ellen használt irtószer emberekre, melegvérű állatokra, növényekre nem jelent veszélyt. Az alkalmazott dózis a legtöbb rovarra, így a méhfélékre és azokra a rovarokra sincs káros hatással, amelyek a madarak legfőbb táplálékát jelentik.

A permetezést az esti, éjszakai órákban végzik, a hatóanyag néhány óra alatt lebomlik - közölte az OKF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére