Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Szeptember 24. 11:32, kedd | Belföld

140-re emelik a sebességhatárt az autópályákon

140-re emelik a sebességhatárt az autópályákon

A rendőrség és a közlekedési tárca megkezdi a 140 km/h-s maximális sebesség tesztelését a szlovákiai autópályákon.

A D1-es autópálya Poprád melletti, 38 km hosszú szakasza az összes építési, műszaki és biztonsági feltételt teljesíti, ami a magasabb megengedett sebesség bevezetéséhez szükséges - írta az Új Szó.

"Most már a sofőrök viselkedésén fog múlni, hogy hosszú távon be lehet-e vezetni a 140 km/h-s sebességet ezen a szakaszon, és ha igen, mikortól" – mondta Érsek Árpád közlekedési és építésügyi miniszter.

A Poprád melletti szakaszon hamarosan kiteszik az új közlekedési táblákat, hogy október 1-re a szakasz készen álljon a sebességkorlátozás emelésére.

A következő szakasz, ahol a jövőben szóba jöhet a magasabb sebesség tesztelése, a D1-es autópálya Nagyszombat – Trencsén szakasza. Ezt a szakaszt azonban a forgalomsűsűség miatt a rendőrség jelenleg nem javasolta.

A következő kiválasztott autópálya-szakaszon, Eperjes és Kassa között építkezési munkák folynak.

Forrás: origo.hu

Kép: Új Szó

Címkék: autós hír, sebesség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.