Városlista
2021. augusztus 6, péntek - Berta

Hírek

2010. Április 05. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

14 ezren figyelik tűkön ülve a gólyapárt

14 ezren figyelik tűkön ülve a gólyapárt

Újra figyelhető az interneten ismerté vált gólyapár - a vándormadarak március végén érkeztek vissza Darányba. A világhálón naponta 14 ezren figyelik a településen élő párt.

A fészekben Chuck és Ludmilla. Egy hete érkezte a gólyák haza, a Somogy megyei Darányba. Azonnal újraindult a madarak valóságshow-ja az interneten. A helyi iskola tetején lévő fészek lakóit éjjel-nappal lehet figyelni egy webkamera segítségével.- Jelenleg a „tojásgyártás" időszaka folyik. Chuck és Ludmilla nagyon jól van, rengetegen nézik őket a föld minden pontjáról, napi 12-14 ezer látogatónk van. Az ötödik év után olyan 1 700 000-nél tartunk a látogatók számát tekintve - mondta a hírTV-nek Cseresznyés Géza, a gólyaprojekt vezetője.Nyaranta több gólyatalálkozót is tartanak a településen. Idén egybekötik a falunappal. A jelenleg használt webkamerát egy nemzetközi gólyaalapítványtól kapták két éve. A mintegy félmillió forintos eszköz a nap 24 órájában ad tökéletes képet a vándormadarakról.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 06. 05:00, péntek | Belföld

Ilyen lesz az időnk a hétvégén

A hétvégén ismét több lesz a napsütés, szárazabb és melegebb idő várható, vasárnap néhol 36 Celsius-fokot is mérhetnek

2021. Augusztus 05. 15:09, csütörtök | Belföld

Merkely: a második-harmadik hullámhoz hasonló már nem lesz

A koronavírus második-harmadik hullámához hasonló már biztos nem lesz - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-oldalán csütört

2021. Augusztus 05. 13:08, csütörtök | Belföld

Vádat emeltek egy drogbanda ellen

Vádat emeltek egy kábítószer-kereskedő csoport, köztük egy család ellen, amely maga is termesztett kannabiszt - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

2021. Augusztus 05. 08:46, csütörtök | Belföld

Nevet kapott 16 magyar felfedezésű kisbolygó

Nevet kapott 16 magyar felfedezésű kisbolygó: többek között Ady Endre, Hamvas Béla, Erdős Pál, Kaffka Margit és Dévény Anna neve is felkerült az égi térképre.