Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

15 éves a Magyar Lovasterápia Szövetség

15 éves a Magyar Lovasterápia Szövetség

A 15 éves Magyar Lovasterápia Szövetség 2012. október 14. és 28. között rendezi meg Sarlóspusztán az immár hagyománnyá váló kéthetes továbbképzését pszichológusok, gyógypedagógusok, lovasok és gyógytornászok számára. 2012. október 22-én, hétfőn 10 órától a sarlóspusztai Club Hotelben kerül sor a konferenciára, melyre várják az érdeklődőket.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek, és hazai oktatók bevonásával alakította ki a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves akkreditált továbbképzési rendszerét, és évente több alkalommal szervez tanfolyamot a lovasterápia iránt érdeklődő hazai szakemberek számára is.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség kezdettől törekedett arra, hogy létrehozzon egy saját, mintaértékű lovasterápiás centrumot, amely a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyt ad a lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzésének, továbbképzésének, díjlovas és lovasterápiás versenyeknek, illetve a terápiás lovak kiképzésének.

A sarlóspusztai kéthetes továbbképzés keretében az MLTSZ lovasvizsgákra felkészítő hetet szervez, és sor kerül a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti DRA-s lovasvizsgák lebonyolítására. Október 22.-én ünnepli az MLTSZ egy szakmai konferencia szervezésével megalakulásának 15. évfordulóját. A konferencián a lovasterápia minden területéről elhangzanak majd előadások és az elméleti blokkok mellett a lókiképzéshez kötődő gyakorlati bemutató is színesíti a programot. A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várnak 2012. október 22-én, hétfőn 10 órától a sarlóspusztai Club Hotelben.

A továbbképzés második hetében kerül sor az akkreditált lovasterapeuta képzést befejező gyógytornász és gyógypedagógus hallgatók, valamint a Pszichológus által vezetett lovasterápia című képzést befejező hallgatók szakmai záróvizsgájára. Emellett az lovasterapeuta képzés új 2012-es évfolyamának hallgatói számára is elkezdődik a képzés az „A” modul ismeretanyagának elsajátításával.

További információk, valamint a konferencia részletes programja a www.lovasterapia.hu a „Sarlóspusztai képzés 2012” címszó alatt olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 14:44, péntek | Életmód

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 20. 13:47, kedd | Életmód

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta kedden a Guardian brit napilap.

2022. Szeptember 19. 13:02, hétfő | Életmód

A Kispál és a Borz jövőre a Budapest Parkban lép fel

A Kispál és a Borz a Budapest Parkban tartja egyetlen jövő évi magyarországi koncertjét május 12-én.

2022. Augusztus 31. 13:07, szerda | Életmód

Szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.