Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. November 29. 10:21, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

15 éves fiú rabolt telefont Győrszentivánon

15 éves fiú rabolt telefont Győrszentivánon

A 15 éves gyanúsítottnak a buszon tetszett meg áldozata okostelefonja. Ott határozta el, hogy kortársától bármi áron megszerzi azt.

A sértett hozzátartozója értesítette a rendőrség ügyeletét november 27-én 14 óra 30 perckor arról, hogy unokáját Győrszentivánon ismeretlen kirabolta.

A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a 15 éves tanuló helyi járatú autóbusszal tartott haza Győrből. A járműről leszállva hazafelé sétált, miközben telefonján zenét hallgatott. Váratlanul érte, hogy valaki kezénél fogva visszarántja, majd a pofon, melyet egy már látásból ismert fiútól kapott. A vele egykorú 15 éves tanuló ezt követően áldozata telefonját és az ahhoz tartozó fülhallgatót szó nélkül elvette tőle. A sértettet életveszélyesen megfenyegette, hogy nagyon megbánja, ha a vele történtekről bárkinek is beszél.

A készülékből kivette a SIM kártyát, azt visszaadta a sértettnek. A fiatal rablónak ez sem volt elég. Megfélemlített áldozata pénzét kezdte követelni, melyet a fiútól elvett, majd a társaságában lévő lány ismerősével együtt távozott a helyszínről.
A győri nyomozók a bejelentést követő fél óra elteltével otthonából állították elő a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves győrszentiváni fiút, aki a rabolt készüléket és a fülhallgatót átadta az intézkedőknek. A gyanúsított a rendőrségen részletes, beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a buszon tetszett meg neki áldozata okostelefonja, akkor határozta el, hogy bármi áron megszerzi azt.

A Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a 15 éves győrszentiváni fiatallal szemben és előterjesztést tett a fiú előzetes letartóztatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense