Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2018. Július 05. 16:25, csütörtök | Belföld

15 milliárd forintos beruházással Magyarországra jön a világ legnagyobb bicikligyártója

15 milliárd forintos beruházással Magyarországra jön a világ legnagyobb bicikligyártója

A tajvani Giant Global Group 15 milliárd forintos beruházással kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön, ahol évente 1 millió kerékpár készülhet.

Közben a fővárosban a metrófelújítás miatt egyre többen használják a Mol Bubi közbringarendszert.

A Giant Global Group elnöke hangsúlyozta, hogy Európa nem csupán a kerékpáros közlekedés bölcsője, hanem egyúttal a kerékpárok legfontosabb piaca. Magyarország a kontinens központjában fekszik, rendelkezik a termeléshez szükséges ipari alapokkal és képességekkel. Az új üzem termékei Kelet-Európa országaiba kerülnek majd.
A tajvani központú Giant Global Group a világ legnagyobb kerékpárgyártójaként évente 5 millió kerékpárt ad el a világ több mint 50 országában. Tajvan és Hollandia mellett Kínában is működtet gyárat. A Giant előtt az idén már több ázsiai vállalat választotta Magyarországot, tavaly pedig minden eddiginél több, csaknem száz befektető érkezett erről a hatalmas kontinensről több száz új munkahelyet teremtve, és csaknem 4 milliárd euróval gyarapítva a magyar ipari kapacitást.

Közben Budapesten a korábbinál lényegesen többen használják a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közbringa-rendszerét, a Mol Bubit – írta a Világgazdaság.

A társaság tájékoztatása szerint a metrópótlás vonzáskörzetében tavaly november és ez év áprilisa között az egy évvel korábbi időszakhoz képest 18,8 százalékkal, 119 ezerre nőtt a bérlések száma.

Ezzel igazolódtak azok a várakozások, amelyek már a rekonstrukció megkezdése előtt jelezték, hogy a rövidebb utakra valószínűleg sokan választják az almazöld kerékpárokat. A közlekedési vállalatnak tavaly 62,4 millió forint bevételt hoztak a Bubira váltott jegyek és bérletek, az idén áprilisig pedig 10,3 milliót.

Forrás: origo.hu

Főkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kép: MTI/Kovács Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 09:14, kedd | Belföld

KSH: 528 000 forint volt a januári bruttó átlagkereset

2023 januárjában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 528 000, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 363 900 forint volt.

2023. Március 28. 07:38, kedd | Belföld

Hozzájárult a parlament Finnország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés hétfőn Finnországnak az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO) történő csatlakozásához.

2023. Március 28. 07:35, kedd | Belföld

Vihar: Országszerte kidőlt fák, leszakadt vezetékek

Országszerte kidőlt fák, leszakadt vezetékek akadályozzák a közúti és vasúti közlekedést a viharos szél miatt. Az időjárás már több közúti balesetet is okozott.

2023. Március 28. 07:34, kedd | Belföld

Magyar-bolgár - Negyven év után győztes rajt az Eb-selejtezőkön

A magyar labdarúgó-válogatott a vendég bolgár csapat felett aratott könnyed, 3-0-s győzelemmel kezdte hétfőn az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.