Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2012. Június 05. 08:45, kedd | Helyi
Forrás: Oxygen Media

150 köbméter szemét gyűlt össze megyénkben a Te Szedd - hulladékgyűjtő akción

150 köbméter szemét gyűlt össze megyénkben a Te Szedd - hulladékgyűjtő akción

Sikerrel zárult Győr-Moson-Sopron megyében a TEszedd - Összefogás a tiszta Magyarországért" elnevezésű országos hulladékgyűjtő akció.

Megyékben több mint 60 helyszínen szedték a szemetet, a programra 1600-an regisztráltak, közülük szombaton több mint 800 önkéntes gyűjtött össze kb. 150 m3 (24 ezer kg) illegálisan eldobott hulladékot.

A június 2-i akciónap szakmai lebonyolításához, szükséges eszközeihez és kommunikációjához az anyagi kereteket az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség biztosította. A Köztisztasági Egyesülés hulladékgazdálkodási szolgáltatásokat nyújtó cégei gondoskodnak - kizárólag az akciónapra gyártott, felismerhető zsákokba - összegyűjtött hulladék szakszerű elszállításáról és ártalmatlanításáról.

A hulladék elszállítását az akcióhoz csatlakozott közszolgáltató, az Alcufer Kft., a Büchl Hungaria Kft., az Észak-Dunántúli Méh Zrt., a Győri Hulladékégető Kft., a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt., a Rekultív Kft., a Stkh Sopron És Térsége Kft. végezte.

Komárom-Esztergom Megyében a jelentkezett 2000 fő közül 1182 fő vette fel a kesztyűt 23 regisztrált helyszínen, ezen kívül még 32 település polgárőrei vettek részt a megyei polgárőr szövetség összefogásában. A megyében összesen kb. 324 m3 (52 ezer kg) szemét gyűlt össze. A hulladékok elszállítását és ártalmatlanítását a következő közszolgáltatók végezték: AVE Tatabánya Zrt., Eszköz Esztergomi Köztisztasági Szolgáltató Kft., Remondis Oroszlány Zrt., Tatai Városgazda Kft.

Címkék: teszedd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.